06 Eylül 2015 Pazar 13:06
İçişleri Bakanı Altınok, Varto'da:

İçişleri Bakanı Selami Altınok, terörle mücadelede sonuna kadar gidileceğini belirterek, "Bu memlekete, millete hainlik yapanların da hesabı öyle veya böyle görülecek. Bugüne kadar görüldü. Bundan sonra da devam edecek" dedi.

Altınok, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, Muş Valisi Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Nuri Çevik ile askeri helikopterle Varto ilçesine geldi. 

Bakan Altınok ve beraberindekileri, İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanlığı helikopter pistinde, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Altan Özer, İlçe Jandarma Komutanı Oğuzhan Erdoğmuş ve İlçe Emniyet Müdürü Naci Doğan karşıladı. 

Askerleri selamlayan Altınok, İlçe Jandarma Komutanı Erdoğmuş'u ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Bakan Altınok, 4 Ağustos'ta teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan astsubay Faruk Arı, uzman çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir hakkında bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Altınok, saldırıda yaralan astsubay Arı ile görüştü. 

Bakan Altınok'a yaşanan olayı anlatan Arı, "Şahıs ortaya çıkmasıyla ateş etti. Ben arkadaşlarımın önündeydim. Arkadaşlarım saldırgana daha yakındı. Onlar direkt isabet aldı. Ben de tabancamı çıkarttım. Çatışmada terörist kaçtı" ifadelerini kullandı.

Astsubay Arı'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Altınok, şunları söyledi:

"Allah bir daha göstermesin. Bu mücadele sonuna kadar gidecek. Ne gerekiyorsa yapacağız ve bu kararlılığı silahlı kuvvetleri, emniyeti ve sivil güçleriyle vali ve kaymakamıyla işin üzerine gideceğiz ve sonuca erdireceğiz. 78 milyonun kardeşliğini, bütünlüğünü bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. 78 milyon tek devlet, bayrak olarak yaşamaya devam edeceğiz. Burada bütün sahada görev yapan kahraman arkadaşlarımız, silah arkadaşlarımızı, hepsini alnından öpüyorum. Çok büyük mücadele veriyorsunuz. Bu mücadelenizi alkışlıyoruz. Bu mücadelenizin her zaman ölümüne yanındayız. Her zaman yanındayız. Allah sizi korusun, muhafaza etsin. Hain güçlere de fırsat vermesin. Hem Cenab-ı Hak vermesin hem de biz vermeyeceğiz inşallah. Allah hepinizi annenize, babanıza, çoluğunuza çocuğunuza bağışlasın. Bu memlekete, millete hainlik yapanların da hesabı öyle veya böyle görülecek. Bugüne kadar görüldü. Bundan sonra da devam edecek. Allah'ın izniyle halledeceğiz. Başaracağız bu işi."

Bakan Altınok ve beraberindekiler daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Doğan'ı makamında ziyaret etti. 

İçişleri Bakanı Selami Altınok, ziyaretin ardından bazı vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra helikopterle ilçeden ayrıldı.

Son Güncelleme: 06.09.2015 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.