17 Nisan 2015 Cuma 17:45
Kadın çiftçilere sertifikaları verildi

Bulanık'ta "Kadın Çiftçi Eğitim Protokolü" kapsamında 5 gün eğitim gören 48 kadın çiftçiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Bulanık Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Vedat Büyükersoy, bugün kırsalda kadın olmanın, cefanın hatırlandığı gün olduğunu kaydederek, bu tür eğitimler sayesinde kadınları ekonominin her alanında görmek istediklerini söyledi.

Kadınların çok tutumlu olduklarını ve paranın kıymetini bildiklerini kaydeden Büyükersoy, bu anlamda erkeklerin yanı sıra evinin direği olacak kadınların, çocuklarına bakmak için gayret sarf edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Kadın çiftçilerimiz yaptıkları işlerde daha fazla bir verim elde etmek için bu eğitimi almışlardır. Bu  arkadaşlarımızı kutluyorum. Kadınlarımıza yönelik güzel hibe projeleri mevcuttur. Kendi işini kurmak isteyen kadınlar bundan faydalanmalı. Helalinden kazanmak kadar güzel bir şey yoktur. Amaç çok kazanmak değil, helalinden kazanmaktır. Evimize, çocuğumuza, ailemize helal kazanç götürmek için çalışalım. Kurumlardaki hibe programlarını takip edelim ve mümkün derecede bunlardan faydalanalım. Bu programlar bu amaçla yapılıyor. İnşallah aldığınız bu eğitim programı da faydalı ve hayırlı olur."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ise kırsal alanda yaşayan kadınların ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında da sorumluluk üstlendiğini hatırlattı.

Tarım sektöründe istihdamın yarıya yakınını kadınların oluşturduğunu, kadınların sorumluluklarının yanında yaşamın birçok zorluklarıyla da karşı karşıya kaldığını ifade eden Çolakoğlu, "Kırsal alandaki tarımsal faaliyetlerimizin önemli bir kısmını oluşturan kadın çiftçilerimizin güçlendirilmesinin sadece onların hayat standartlarına değil, sektörün ve ülkemizin kalkınmasına da olumlu yansımaları olacaktır. Kırsalda yaşayan kadınlara üretimin her aşamasında, kararlara katılma bilinci ve iletişim teknolojilerinden yararlanma bilgisi verilmesi elbette faydalı olacaktır. Kadının güçlendirilmesinde kişisel gelişim, eğitimler, kaynaklara erişim, katılımcılık, cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve kalkınma sürecinde aktif rol alması önemli aşamalardır" diye konuştu.

Bulanık Belediye Başkanı Figen Yaşar da kırsaldaki kadınların sıkıntılarına dikkat çekerek, kamu kurumlarının girişimci kadınları destek çıkmasını ve pozitif ayrımcılık yapmasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından, kadın çiftçi eğitimine katılanlara katılım sertifikaları verildi.

Programa, Vali Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Bulanık Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdür Vekili Naci Zırhlı, kurum amirleri, kadın çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 17.04.2015 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.