20 Ağustos 2015 Perşembe 12:32
Kardeş kulübe tekerlekli sandalye desteği

MUŞ   - Muş Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma Derneği’ne tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Müsabakalarda kullanmak amacıyla kullandıkları 5 tekerlekli sandalyeyi Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma Derneği’ne veren Muş Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, örnek bir davranış sergiledi.

Muş Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Bedensel Engelliler Kulübü'nün belediye bünyesine alınması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

İki spor kulübüne örnek davranışlarından dolayı teşekkür eden Asya, "Kendi aralarında bir sivil toplum mekanizması oluşturmuşlar. Engellilere, ulaşılmayan kardeşlerimize ulaşma noktasında kendi yerellerinde bu anlamda hayırlı yaptıklarına hep şahit olduk. Bizde belediye olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana engelleri hep birlikte aşalım dedik. Bugün de tekerlekli sandalye teslim töreninde güzellikler yaşadık. Faaliyet gösteren diğer sivil toplum örgütleriyle ile birlikte ortak akıl diyoruz, birlikte yönetim diyoruz. Daha güzel bir ulaşılabilir engelsiz bir şehir oluşturma noktasında istişarelerimiz devam edecektir. Bu kardeşlerimize teşekkür ediyor başarılar diliyorum" diye konuştu.

Muş Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise, bu yıl kulüp olarak Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele edeceklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Buralara gelene kadar çok ciddi sıkıntılar çektik. Ancak hiç pes etmedik. Malzeme eksikliğinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Batman’dan gelen arkadaşlarımızda bu yıl Bölgesel Basketbol Ligi'ne geçtiler. Belediye Başkanımızla görüştük. Başkanımız bize ne imkan varsa kullanıp ihtiyaçları olan 5 sandalyeyi ayarlayalım dedi. Bugün 5 tekerlekli sandalye hibe ettik ve destek olabildiysek ne mutlu bize."

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma Dernek Başkanı Çoban da, kurdukları takımın sandalyeye ihtiyacının karşılanmasında emeği olan Korkmaz ve Başkan Asya'ya teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.