04 Mayıs 2016 Çarşamba 13:08
Korkut'ta Dağıtılan Meyve Fidanları Kontrol Edildi

Korkut ve bağlı köylerde 32 meyve bahçesinin kurulması için verilen fidanların denetimini yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger ve beraberindeki ziraat mühendisleri, çiftçileri yanlış budama ve dikim konusunda uyardı.

Fidanların dikildiği tarlaların etrafının kapatılmasını isteyen Kenger, sulamanın da aksatılmaması gerektiğini söyledi.

32 bahçenin tamamının 3 günde bir kontrol edildiğini söyleyen Kenger, verilen emeklerin boşa gitmemesi için ziraat mühendislerinin verdiği talimatlara duyarlılık gösterilmesini istedi.

Kenger, "Karakale köyünde 32 meyve bahçesi kurduk. Her bir bahçe 5'er dönümden oluşuyor. Her çiftçiye 200 sertifikalı yarı bodur elma fidanı dağıttık. Tamamen çiftçimizi alternatif ürüne yönlendirmek ve topraklarından daha fazla gelir elde etmesine yönelik bir projeydi. İnşallah yakın zamanda bol verimli meyve bahçelerimiz olacak." dedi.

Son Güncelleme: 04.05.2016 17:46
Anahtar Kelimeler:
MuşKorkutMeyve Fidanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.