29 Mayıs 2016 Pazar 13:13
'Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finali Malatya'da başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Hacı Yusuf Taş Camisi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, yarışmada kaybedenin olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da, kız öğrencilerin yarıştığı Türkiye finalini yaptıklarını hatırlatan Albayrak, adaylara başarılar diledi.

Albayrak, yarışmanın erkekler bölümünde 7 kişinin finale katılmaya hak kazandığını belirterek, "Her biri bir inci. Dolayısıyla incileri bir sıraya dizeceğiz. Bu güzel yavrularımız Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun okuyup bize güzel bir gün yaşatacak." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Dairesinin yaptığı çalışmalara değinen Albayrak, şunları kaydetti:

"Bunlardan en önemlilerinden biri 'Kur'an Okuyorum Huzur Buluyorum' projesi. Buradan kadınlarımıza, kızlarımıza ulaşmak istedik. Toplumun milli ve manevi değerlere bağlı olmasında kadınlarımızın rolü hiçbir zaman hafife alınamaz. Kadınlarını bu manada eğiten millet geleceğine huzurla bakar çünkü anne evin direğidir ve bir neslin inşasında büyük emeği geçen önemli bir varlıktır."

Hafızlığın önemine dikkati çeken Albayrak, şöyle devam etti:

"Elhamdülillah son 2-3 yılda uyguladığımız çalışma meyvesini verdi. Kur'an kursuna devam eden yahut bir yıl hafızlığa çalışan 13 bin erkek, 6 bin 500 kız öğrencimiz, genel olarak 20 bine varan çocuğumuz ortaokulda hafızlık yapıyor. Yıl boyunca Kur'an kurslarımızda toplamda 75 bin 568 öğrenci yatılı olarak Kur'an eğitimi aldı. Bu nesil bizim. Kredi Yurtlar Kurumunda yatılıda kalan üniversite öğrencilerimize Kur'an kursu hizmeti götürdük. Yaklaşık 44 bin öğrenci Kur'an-ı Kerim'i öğrendi."

Malatya Müftüsü Ümit Çimen de böylesine önemli bir yarışmanın kentte düzenlenmesi dolayısıyla mutlu olduklarını dile getirerek, yarışmaya katılanlara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından ilçe, il ve bölge şampiyonalarında finale katılmaya hak kazanan Denizli'den Abdülkadir Kaygın, Bursa'dan Melih Aydın, Samsun'dan Muharrem Türen, Isparta'dan Mahmut Enes Alpsümer, İstanbul'dan Mustafa Hamza Aktoprak, Ankara'dan Enes Genç, Gaziantep'ten Seydi Vakkas Bilsin Kur'an-ı Kerim okuyarak Türkiye şampiyonu olmak için mücadele etti.

Son Güncelleme: 30.05.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.