14 Mayıs 2015 Perşembe 20:18
Malazgirt, Ankara'ya iki proje gönderecek

MUŞ - Türk Patent Enstitüsü ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen "Şimdi Düşünme Zamanı" Proje Yarışması'na, Muş iki projeyle katılıyor.

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan değerlendirme sonucunda birinci ve ikinciliği elde eden Malazgirt Alparslan Kız Yatılı Bölge Okulu ile Alparslan İmam Hatip Ortaokulu projeleri, Ankara'da sergilenecek.

Muş'u 23-24 Mayıs tarihlerinde Ankara'da temsil edecek öğrenciler Damla Dağ ve Fatma Yoldaş'ı makamında kabul eden Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

"Parmak Okuyuculu Sınıf Yoklama Projesi" hakkında sunum yapan proje mimarı Damla Dağ, teknoloji ve tasarım öğretmeni Mehmet Işıklar ile projeyi hazırladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Hazırladığımız proje sayesinde, artık yoklama yerine sıralarda bulunan parmak okuyucuyla hangi öğrencinin okula geldiğini hem sınıf öğretmeni hem de okul idaresi görebilecek. Bu sayede okul idaresi ve öğretmenlerimiz rahatlayacak. Ayrıca bu projemizi geliştirerek, öğrencilerin yatakhane, etüt odaları ya da sınıfta mı olduğu çok rahatlıkla bilinecek."  

Bu projelerin öğrencilerin gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi zihinsel süreçlerini geliştirmeleri açısından önem taşıdığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu ise, Alparslan Kız YBO öğrencilerinin projelerinin ildeki seçici kurul tarafından sergilenmeye layık görüldüğünü belirtti.

Aydınoğlu, "Projeler Ankara'ya gidecek ve Muş'u temsil edecek" dedi.

Atasoy, ziyaret sonunda öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, ödüllendirdi.

Malazgirt, Ankara'ya iki proje gönderecek

Malazgirt, Ankara'ya iki proje gönderecek

Son Güncelleme: 14.05.2015 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.