26 Ağustos 2015 Çarşamba 12:05
Malazgirt Zaferi mesajı Belediye Başkanı Asya'dan

MUŞ   - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Malazgirt Zaferi'yle Anadolu'da yeni bir medeniyetin inşa edildiğini, günümüze köklü ve zengin bir kültürün ulaşmasına vesile olduğunu bildiren Asya, bu zaferin sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin akışını değiştirdiğini belirtti.

Sultan Alparslan'ın askeri dehası ile elde edilen zaferin, kardeşlik ruhu ile kazanıldığını ifade eden Asya, mesajında şunları kaydetti:

"Malazgirt Zaferi gök kubbe altında ahitleşen iki kardeş toplumun kıyamete kadar sürecek birlikteliğinin sembolüdür. Gücünü maneviyatından alan milletimiz, tarih boyunca eşsiz zaferler kazanarak, Anadolu'nun Türkiye halklarından başka bir millette vatan olmayacağını sayısız kez ispat etmiştir. Kazanılan bu büyük zaferle, bin yıla yakın bir süredir yaşadığımız bu topraklar, birlik ve kardeşliğimizin merkezine dönmüştür. Dünya durdukça yaşamak istediğimiz Anadolu'da, millet olarak barış içinde, birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir. Geleceğimize duyduğumuz güvenin teminatı, geçmişimizdir. Amacımız, geçmişimizden aldığımız ilhamla, dünya ülkeleri arasında varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirmektir."

Son Güncelleme: 26.08.2015 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.