19 Mayıs 2016 Perşembe 18:13
Malazgirt'te Öğrencilerden Proje Tanıtımı

Malazgirt'te lise öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) için hazırladıkları "Karapapak" isimli projeyi tanıttı.

Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan proje hakkında açıklama yapan okul öğretmeni Gülsüm Sevdim, Karapapak Türklerinin önemi ve kültürel sürekliliğin devam ettirilmesi için projenin önemli olduğunu belirterek, projede yer verilen ve Terekeme adıyla anılan Karapapak Türklerinin kökeninin eskilere dayandığını ifade etti.

Karapapak Türkleriyle ilgili daha önce çalışma yürütülmediğini kaydeden Sevdim, "Karapapak Türkleri özelikle Kuzeydoğu Kafkasya'da yoğun yaşamaktadırlar. Bugün birçoğu şehir yaşamını sürdürüyor. Türkiye'de de Karapapak Türkleri, en fazla Kars ilinde mevcuttur." dedi.

Sevdim, hazırlanan projede Karapapak Türkleriyle ilgili önemli bilgilere yer verdiklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 19.05.2016 21:39
Anahtar Kelimeler:
TÜBİTAKKarapapak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.