07 Temmuz 2015 Salı 16:58
Malazgirt'te tercih danışmanlık hizmeti

MUŞ  - Malazgirt ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih yapacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla Tercih Danışmanlık Hizmeti Merkezi kuruldu. 

İlçedeki tüm ortaokullarda öğrencilere danışmanlık hizmeti vereceklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, öğrencilerin istedikleri liselere yerleşmelerini sağlamak amacıyla oluşturdukları merkezlerde danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını söyledi.

Tercihlerin 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını ve bu süre içinde talep eden tüm öğrencilere destek vereceklerini bildiren Aydınoğlu, şöyle konuştu:

"Tercih danışmanlığı komisyonlarında görevli rehberlik öğretmenleri ve okul yöneticileri, öğrenci ve velilere tercih yapılacak okulların fiziki koşulları, ulaşımı, yüzdelik dilimi gibi bilgiler konusunda yardımcı olunacak. Bu komisyonlar, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, ilgi ve yeteneklerini fark etmesi, üst eğitim kurumları hakkında bilgilendirme yapılması, okulun mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verecek."

Malazgirt'te tercih danışmanlık hizmeti

Malazgirt'te tercih danışmanlık hizmeti

Son Güncelleme: 07.07.2015 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.