10 Haziran 2015 Çarşamba 20:25
Milletvekili genel seçiminin ardından

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından milletvekili genel seçiminin ardından değerlendirme toplantısı yapıldı.

Parti binasında gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, seçimlerde parti olarak bu sonucu beklemediklerini belirtti.

AK Parti'nin böyle bir durumu hak etmediğini vurgulayan Şimşek, "Çok daha güzel sonuçlar çıkabilirdi. İnşallah hayırlara vesile olur. Herkese başarılar diliyorum. Şu anda 30 yaşında olan birisi koalisyon hükumetleri dönemlerinde 15 yaşlarındaydı. O dönemlerin farkında değillerdi. Koalisyonun ne olduğunu bilmiyordu. Sandıktan bu çıktı. Vatandaş bunu tercih etti. İnşallah mutlaka güzel bir çözüm yolu bulunur. Bizim hedefimiz ülkeye hizmettir" diye konuştu.

AK Parti'nin ikinci sıra adayı Abdusselam Er ise seçilip seçilmemesinin kendisi için hiçbir önemi olmadığını bildirerek, HDP milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım'ın seçim günü Hasköy ilçesi ve Sungu beldesinde korucuların kendilerini okullara almadığı yönündeki iddialarına ilişkin, şunları kaydetti:

"Muş'ta her tarafta baskı varken, her tarafta insanlar silah altında oy kullandırılmaya çalışılırken, tutturmuşlar Hasköy ve Sungu'da zulüm yapıldı. Ben bu yaşıma geldim Sungu'da değil bir kadına, bir erkeğe bile yüksek sesle şiddet uygulandığı görmedim. Sungu'da bir kadına silah doğrultulacak, yapmayın ya buna maymunlar bile güler. Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz? Hiç mi vicdanınız yoktur? Her tarafta silah başında açık oy kullanılırken, tutturmuşlar Sungu, Karaağaç, Hasköy'ü. Amaçları insanları birbirine düşürmek."

Sağduyuyu kaybetmeyeceklerini ifade eden Er, "Biz sağduyumuzu, inancımızı, imanımızı kaybetmeyeceğiz. Mehmet Emin Şimşek ağabeyimizle beraber yürüyeceğiz. Hiç kimse bizi birbirimize düşüremeyecek. Hiç kimse aramıza nifak koyamayacaktır" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 10.06.2015 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.