25 Mart 2016 Cuma 12:53
Mşü Rektörü Polat açıklamsı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Ülkemizde bizi üzen ve derinden yaralayan terör olayları yaşanıyor" dedi.

Üniversite kampüsünde gazetecilere açıklamada buluna Polat, terör olaylarında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Bu çatışma ortamına rağmen aslında bir sessiz devrim gibi üniversitelerde büyük yatırımların yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini anlatan Polat, MŞÜ'de bu anlamda çok büyük yatırımların olduğunu söyledi.

Hem öğrenci hem de öğretim elemanı sayısında ciddi artış olduğunu belirten Polat, şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük kongre merkezini yaptık ve kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz için hoşça vakit geçirebilecekleri çok sayıda mesire alanı yaptık. Burada en büyük sevincimiz ve tesellimiz MŞÜ'de bu dönemde bizleri üzecek şehrimizi, halkımızı üzecek herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı. Tabiri caizse MŞÜ ve Muş şehri, bölgenin güven adası biçiminde öne çıktı. Öğrencilerimiz genel olarak derslerine yoğunlaştı. İşlerine güçlerine baktı. Yaşanan bu tür hadiselerin içerisine girmediler. Buranın huzur yuvası haline gelmesine en büyük katkıyı öğrencilerimiz sundu."

Bölge üniversiteleri içinde yaşadıkları şehirle paralel bazı sıkıntıların olduğuna dikkati çeken Polat, şunları dile getirdi:

"Bunu Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'de yaşadık. Şırnak'ta öğretime bir süre ara verildi. Tabi ki bunlar halkı ve yüksek öğretim camiasını üzen hadiseler. Bu açıdan baktığımız zaman MŞÜ hakikaten çok farklı bir yerde duruyor. Ciddi hiçbir hadiseyle karşılaşmadı. Hiçbir olay yaşamadık. Tam aksine burada herkes eğitim ve öğretimin daha huzurlu, güvenli şekilde yürümesi için gayret gösterdi. Bu anlamda velilerimizin öğrencilerini, MŞÜ'ye yönlendirmesini çok arzu ederim. Doğu Anadolu'daki en güvenli şehirlerinden biri Muş. Dolayısıyla bu şehirde eğitim ve öğretim almaları öğrenci ve velilerimiz açısından önemli."

Türkiye'de birçok yeni üniversite kurulduğunu, yeni üniversitelerde bir takım sıkıntılar yaşandığını anlatan Polat, öncelikle fiziki sorunları halletmek gerektiğini ifade etti.

Polat, "Daha sonra niteliksel sorunlarla buluşabiliriz. Cumhurbaşkanımız ya da diğer devlet büyükleri bu konuda açıklama yaptığı zaman, hemen şöyle bir ifadeye muhalefette bulunuyor. 'Yani bu kadar üniversite açtınız ama nitelik yok' deniyor. Nitelik bugünden yarına hemen olacak bir şey değil. Bu bir süreç istiyor ama öncelikle fiziki mekanlar konusunda gerekli yatırımları yaparsanız nitelik de yavaş yavaş arkadan gelecek. Bu bir olgu ve süreçtir. Bunun en iyi MŞÜ de görüyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.03.2016 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.