04 Nisan 2016 Pazartesi 17:08
Mşü'de, 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali

 Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali kapsamında yarışma düzenlendi.

MŞÜ spor kompleksinde 4 kategoride düzenlenen yarışmaya 15 takım katıldı.

Yarışma öncesi gazetecilere açıklama yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, festival için beş aydır hazırlık yaptıklarını belirterek, öğrenciler için şenlik havasında geçecek bir organizasyon planladıklarını söyledi.

Etkinlikte hem halk oyunları gösterisi hem de Türkiye'nin en uzun halayını çekmeyi planladıklarını anlatan Polat, etkinliğin büyük kısmını şehitler için iptal ettiklerini kaydetti.

Acıların insanları birleştirdiğini belirten Polat, şöyle konuştu:

"Burada hepimize büyük vazife düşüyor. Doğusu ve batısındaki bütün insanlara vazife düşüyor. Doğuda yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Bu sıkıntılar sadece bölgenin ya da sadece batının işe el atmasıyla, hareket etmesiyle, adım atmasıyla çözülecek şeyler değil. Hem doğunun hem batının hem kuzeyin hem güneyin bu işe girişmesiyle bu işte aktif rol almasıyla, inisiyatif almasıyla çözülebilecek şeylerdir. Burada Türkiye'nin her tarafından ekipler var. Nitekim öğretmenlerimizin Karadeniz’den bir temsili oyunu olacak. Dolayısıyla biz bu birliğin bütün Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz."

Programa Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, kamu kurum amirleri, davetliler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.