14 Nisan 2016 Perşembe 12:03
Mşü'de Ziraat Fakültesi İçin Çalıştay

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) Ziraat Fakültesi açılması için çalıştay düzenlendi.

MŞÜ Senato Toplantı Odası'nda yapılan çalıştaya başkanlık eden Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversite bünyesinde Ziraat Fakültesi açılması için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bir dosya sunacaklarını söyledi.

Muş'un zirai üretim alanı olarak öne çıkarılması gerektiğini belirten Polat, Ziraat Fakültesi açılmasının kente büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ziraat Fakültesi açılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını anlatan Polat, şöyle konuştu:

"Hem iklimsel uygunsuzluk, hem de teknik bilgiden yoksunluk sebebiyle Muş'ta yetiştirilen ürün desenindeki sınırlılık, yapılacak verim ve adaptasyon denemeleriyle ortadan kaldırılacaktır. Farklı tarımsal ürün üretimini teşvik edecek bir sanayi altyapısının oluşmasına katkı sağlanacak, ildeki tarım aletleri, makineler, sanayinin rekabet gücünün arttırılması için gerekli olan ürün çeşitliliği ve işletme verimliliğinin arttırılması gibi konularda işletme sahiplerine destek olunacak. Muş'un tarım ve hayvancılık sahasındaki zenginliklerinin vahşi sulama, bilinçsiz toprak kullanımı, modern olmayan tarım ve hayvancılık teknikleri uygulamalarıyla verimsiz bir tarım ve hayvancılık uygulamasına dönüştürülmemesi için Ziraat Fakültesinin bir an önce kurulması gereklidir."

Çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

 

Son Güncelleme: 14.04.2016 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.