23 Ekim 2015 Cuma 18:09
Muharrem ayı çalışmaları

Muş Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kişiye aşure dağıttı.

Muş Öğretmen Evi önünde gerçekleşen programda konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gerçek yapısının da tıpkı aşureye benzediğini vurgulayan Asya, şöyle konuştu:

"Bütün etnik unsurların binlerce yıldır kardeşçe yaşadığı bu ülke coğrafyasında, yine aşure mantığıyla daha nice binlerce yıl birlikte, aşure kültürüyle yaşama ortak dileğimizdir. Aşure gününün Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği güne tekabül etmesinin acısını İslam ümmeti olarak yaşamaktayız. Dileğimiz Hüseyinlerin Kerbela'da kardeş kavgasında öldürülmemesi ve bir daha Hüseyinlerin başka Müslümanlarca öldürülmemesi. Bu coğrafyada barışın, kardeşleğin, esenliğin, birlikte yaşama kültürünün inşallah 1 Kasım itibariyle kadim olmasıdır."  

Aşure etkinliğine AK Parti Muş Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Emin Şimşek de katıldı.

Dua okunmasının ardından aşure dağıtıldı.

Son Güncelleme: 23.10.2015 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.