20 Haziran 2015 Cumartesi 13:52
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

 Muş'ta, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararı protesto edildi.

Cuma namazı çıkışında Belediye Meydanı'nda toplanan Muş İnanç ve Adalet Platformu, adına basın açıklamasını okuyan Zehra-Der Muş Temsilcisi Nihat Şahin, Mısır'da son yılların en büyük zulümlerinin yaşandığını belirtti.

Yaklaşık 2 yıldır Mısır'ı darbe yasalarıyla yöneten Sisi yönetimine hiçbir yaptırım uygulanmadığını ifade eden Şahin, dünyanın gözü önünde yapılan bu darbeye, 'darbe' dahi denilmediğini bildirdi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

-Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve arkadaşlarına verilen kararın şiddetle kınandığı belirtildi.

Demokrasiden uzaklaşıldığı dönemlerde verilen hukuki kararların, adaletten ne kadar uzak düştüğü gerçeğinin anlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak, evrensel hukukun, temel hak ve özgürlüklerin savunucusu olan üniversitemiz, demokrasiden uzaklaşıldığı dönemlerde verilen hukuki kararların, adaletten ne kadar uzak düştüğü gerçeğini aziz milletimizle birlikte hatırlamaktadır. Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi'ye daha önce verilen ve 16 Haziran 2015'de mahkemece onanan idam cezası uluslararası standartlara ve hukuk ilkelerine uygun bir süreç sonucunda verilmiş bir ceza değildir. Mısır'ın meşru devlet başkanı ve arkadaşları hakkında verilmiş idam kararını, bilimsel ve ahlaki sorumluluğumuz gereği şiddetle kınıyor, insanlığın ihtiyaç duyduğu barış ve istikrarın sağlanması için kararın aklı selim ile tekrardan gözden geçirilerek verilen cezanın geri çekilmesini istiyoruz."

Son Güncelleme: 20.06.2015 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.