01 Nisan 2015 Çarşamba 20:24
Muş ADEM'e yoğun ilgi

MUŞ  Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un Eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, kentteki Aile Destek Merkezinde (ADEM) 194 kadın ve genç kızın, 11 farklı branşta kurs gördüğünü söyledi.

ADEM'i ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Büyükersoy, kadınların ADEM'e olan ilgisinin her geçen gün arttığını anımsattı.

Kurulan mekanların kadınlar için dost edinme, sanatsal yönlerini geliştirme, kendilerine faydalı zaman ayırma yeri olduğunu aktaran Büyükersoy, kadınların sosyal yaşama kazandırılması ve meslek edinmeleri açısından kursların çok önemli olduğunu kaydetti.

Büyükersoy, "Temennimiz odur ki  hanımlarımız  hem üretsinler hem de ürettikleri ürünleri satacakları bir pazar oluştursunlar. Hanımlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Muş Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ise merkezde yüzlerce kadının kurs alarak ailelerine ve çevrelerine yardımcı olmaya başladığını belirterek, onlara ellerinden gelen desteği sağladıklarını söyledi. 

 Bu yıl ilk kez kursa katıldığını belirten Gülbahar Kurt ise, "Burada hem meslek öğreniyorum hem de ürettiğim üründen elde ettiğim gelirle evime katkı sağlıyorum. Ayrıca mesleği öğrendikten sonra kendime bir iş yeri açmak istiyorum. Bu kurs biz ev hanımları için çok önemli. Çünkü günümüzün büyük bir bölümü boş geçiyor. Burada bir yandan meslek öğreniyoruz bir yandan da yeni yeni arkadaşlar ediniyoruz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 01.04.2015 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.