19 Ocak 2016 Salı 19:49
Muş Akademisyenlerin Terör Karşıtı Bildirisi

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Metin Aksoy öncülüğünde yayımlanan "Akademisyenler Teröre Karşı" bildirisine imza attıkları için bazı gruplarca sosyal medya üzerinden hedef gösterildiği gerekçesiyle, Muş Alpaslan Üniversitesindeki (MŞÜ) akademisyenler suç duyurusunda bulundu.

Akademisyenlerden İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü Araştırma Görevlisi Cahit Karaalp,olması gereken açıklamanın altına imza attığını söyledi.

"İsmimizin sosyal medyada yayılması, hedef gösterilmekten başka bir şey değil. Akademisyen arkadaşlarımızın afişe edilmesi devlete bir başkaldırıdır" diyen Karaalp, listede isminin olmasına şaşırmadığını anlattı.

Karaalp, "Zaten bu hainlerden böyle bir şey beklenirdi. İsmim listede yer alıyor diye zerre kadar bir korku duymuyorum. Aslında bizim altına imza atığımız bildiri Kürt halkından yana, bölücü terör örgütü PKK'ya karşı bir bildiriydi. Açıklamamız devletin birliği ve bütünlüğünden yana bir açıklamaydı. Devleti bölmeyi hedef edinenler, elbetti ki bu açıklamadan rahatsız olacaklardı" dedi.

Akademisyenler olarak fikirlerini özgür şekilde dile getirdiklerini belirten Karaalp, imzalarının arkasında olduklarını kaydetti.

"Hiçbir tehditten çekinmediğimiz gibi, afişe edilmekten de korkmuyoruz" diyen Karaalp, "Gücünü silahtan alanlar elbette ki tehdit edecekler. İlgili kurumlarımız bu konuda üzerlerine düşeni yapmaktadır. Biz de savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu açıklama bize değil devlete bir tehditti. Devlet üzerine düşeni yapmalıdır. Bildiriye imza atan 5 bin akademisyenin içinde sadece Muş Alparslan Üniversitesi akademisyenlerinin hedef gösterilmesi dikkat çekicidir" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.01.2016 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.