03 Aralık 2015 Perşembe 18:36
Muş Beldesinde kütüphane açılışı

Muş'un Serinova Beldesi Yatılı Bölge Ortaokuluna yaptırılan kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

Okulda görev yapan öğretmenlerin katkısıyla kurulan kütüphane, düzenlenen törenle açıldı.

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, "Öğretmen ve idarecilerimizle okulda çocuklarımızın rahat bir ortamda oturup kitap okuyacakları, ödev yapacakları güzel bir ortam hazırladık" dedi.

Kitap okumanın önemine değinen Arslan, çocukların evlerinde bulamadıkları kitapları kütüphanede bulma imkanına sahip olacaklarını ifade etti.

Kütüphaneler sayesinde öğrencilerin sosyal anlamda da topluma kazandırıldığını anlatan Arslan, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sunulan imkanlar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Çocuklarımız ne kadar çok kitap okurlarsa o kadar memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Okul Müdürü Yalçın Süne ise okulda boş ve atıl olan salonu öğretmenlerle, yaklaşık 5 bin lira harcayarak onardıklarını ve belediyenin de katkısıyla kütüphane olarak düzenlediklerini kaydetti.

Süne, kütüphanede öğretmenlerin çabasıyla temin edilen 3 bin civarında kitap bulunduğunu söyledi.

Törene Belde Belediye Başkanı Engin Atılgan, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Vahyettin Dinçer, öğretmenler ve veliler katıldı.

Son Güncelleme: 03.12.2015 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.