30 Nisan 2015 Perşembe 18:58
Muş Belediyesi ile Doğugaz arasında protokol imzalandı

MUŞ - Muş Belediyesi ile Doğugaz arasında protokol imzalandı.

Muş Belediyesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde Muş'ta yaptığı bir mitingde doğalgazın kente geleceği sözünü verdiğini hatırlattı.

Asya, şöyle konuştu:

"Bugün Cumhurbaşkanımızın verdiği söze binaen öncesinde yapılan çalışmalar sonucunda, doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz. Firmamız bölge müdürlüğünü de Muş'a kurup, 3 kente Muş'tan hizmet verecek. Bizler de belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz. Muş'a doğalgaz gelmesinin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Sadece doğalgaz gelmekle kalmayacak, belediyemizde büyük bir sorumluluğu olan alt yapı çalışmalarını doğalgaz çalışmalarıyla paralel bir şekilde gerçekleştirecek."

Doğugaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey ise 3 kent ile 2 ilçeye hizmet vereceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Lisans kapsamımızda olan Muş, Bingöl ve Bitlis illeri ile Tatvan ve Güroymak ilçelerinde de doğalgaz kullanılıyor olacak. Fiili çalışmamız hemen hemen başladı. Aslında uzun zamandan beri organizasyon çalışmalarımızı yaptık. Taşeron seçimlerimiz tamamlandı. Bugün belediyemiz ile gerekli protokolü imzalayıp 'bismillah' diyoruz. Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli bir şekilde iş yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde yüzde 10 ortaklığı söz konusu. El birliğiyle inşallah hem bu şehrin havası temizlenecek hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. Ayrıca istihdam anlamında şehre ciddi katkı sağlanacak."

Konuşmalar sonrası, imar sınırları içerisinde doğalgaz dağıtım şebekesi tesis edilmesi ve proje çalışmaları konusunda taraflar arasında protokol imzalandı.

Muş Belediyesi ile Doğugaz arasında protokol imzalandı

Son Güncelleme: 30.04.2015 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.