25 Mart 2016 Cuma 15:38
Muş Belediyesi İnşaat Denetimlerine Başladı

Muş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla inşaat denetimlerine başladı.

Kentte çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve kötü görünümü engellemek için denetimlerini başlattıklarını belirten Başkan Vekili Aydın Özarslan, mevcut imar plan notlarının meclis kararıyla revize edilmesiyle kenti modern görünüme kavuşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Oluşturdukları denetim ekipleriyle kaçak ve çarpık yapıya müsaade etmeyeceklerini kaydeden Özarslan, ilgili birim müdürleri ve teknik personellerle inşaatları denetlediklerini dile getirdi.

Yapılan incelemelerde binaların ruhsatlarının yanı sıra imar planına uygun olup olmadığı tespit ettiklerini ifade eden Özarslan, şöyle konuştu:

"İmar planına aykırı olan binalar zabıta ekipleri tarafından mühürleniyor. Ruhsatsız ve kaçak yapıları engellemek için denetimlerimiz aralıksız sürecek. Belediyeden izin alınmadan başlatılan binalara asla müsaade etmeyeceğiz. Belediye olarak yaşanılabilir bir Muş için sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. İlimizin betonlaşmasını engellemek ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin artırılmasını amaçlayarak bundan sonra imar planımızda sosyal alanların artırılmasını sağlayacağız."

Yeni ev yapacak vatandaşlara da seslenen Özarslan, mevcut evlerin yerine yeni ev yapacak veya arsası üzerinde ev yapacak vatandaşlardan, belediyeden onay almadan inşaat çalışmalarına başlamamalarını istedi.

Özarslan, "Aynı şekilde müteahhitlerle anlaşarak mevcut evlerini satan vatandaşlarımız da ilgili birimden gerekli izni almadan evlerini yıktırmasın. Bu tür çalışmalara müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Onların da bu konuda bizlere destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2016 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.