18 Ağustos 2015 Salı 19:26
Muş Belediyesi'nden 'su' uyarısı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, su tüketimi ve kullanımı konusunda vatandaşların daha bilinçli davranmasını istedi.

Kentte hava sıcaklıklarının artmasından su kaynaklarının olumsuz etkilendiğini ve içme suyu konusunda sıkıntıların yaşandığını bildiren Asya, önemli ihtiyaçların dışında suyun israf edilmemesi uyarısında bulundu. 

İnsanoğlunun hayat kaynağının su olduğunu dile getiren  Asya, "Su bütün canlıların hayatını sürdürebilmeleri için zorunlu temel ihtiyaç maddesidir. Ancak su sınırsız bir kaynak değildir. Bu nedenle su tüketimi ve kullanımı noktasında halkımızın daha bilinçli davranması gerekiyor. Suyumuza ve su kaynaklarımıza sahip çıkmak hepimiz için önemli bir insanlık görevidir. Bunun için suyumuzun her damlasını çok iyi korumalı ve suyumuzu israf etmemeliyiz" dedi. 

Bahçe ve bostanların içme suyu ile sulanmaması gerektiğini vurgulayan Asya, açıklamasında şunları kaydetti:

 "Sıcakların etkili olduğu bu dönemde kaynaklarımızda azalan suyu kontrollü bir şekilde şehre dağıtmanın mücadelesini veriyoruz. Her gün belirli saatlerde su kesintisi yapmak zorunda kalıyoruz. Aşırı sıcaklardan dolayı azalan kaynaklarımızı düzenli bir şekilde aktararak, vatandaşı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Bunlara rağmen içme suyu ile bahçelerini sulayan vatandaşlarımızla karşılaşıyoruz. Birçok insanın düzenli bir şekilde bulamadığı suyu bu şekilde israf etmek haramdır. Bu konuda gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Duyarsız davranan vatandaşlarımıza da yasal işlem uygulayacağımızı belirtmek istiyorum."

Son Güncelleme: 18.08.2015 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.