12 Nisan 2016 Salı 10:43
Muş Devlet Hastanesinin Başarılı Hizmetleri

 Muş'ta geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralanan bir kişi, Devlet Hastanesinde geçirdiği operasyonun ardında servise çıkarıldı.

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Abanoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş Devlet Hastanesinde son teknoloji cihazların kullanıldığını belirtti.

Hastane bünyesinde başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini anlatan Abanoz, şöyle konuştu:

"Ankara, İstanbul ve dünya standartlarındaki merkezler hangi tetkik, laboratuvar, tahlil ve görüntüleme cihazlarını kullanıyorlarsa biz de aynı cihazları kullanıyoruz. Trafik kazası sonucu ağır yaralanan Mehmet Salih Yarıcı'ya ağır bir ameliyat gerçekleştirdik. Devlet Hastanemizde ilk defa böyle ciddi bir ameliyat yaptık." Trafik kazası sonucu karın ve göğüs boşluğunu ayıran diyafram ve perikardın tam kat yırtıldığını aktaran Abanoz, "Çarpmanın etkisiyle karın bölgesindeki mide, göğse dolmuş, bu nedenle hasta nefes almakta zorluk çekiyordu. Gerekli işlemlerin ardından hastayı acilen ameliyat ettik ve aradaki zarın tamirini yaptık. Onun dışında kalp zarının da yırtık olduğunu tespit ettik, onu da hemen tamir ettik. Hastamızı birkaç gün yoğun bakımda tedavi ettikten sonra servise çıkardık. Hastamızın durumu şu an çok iyi. Yakında taburcu olacak." ifadelerini kullandı.

Devlet Hastanesinde her türlü ameliyatların yapıldığını belirten Abanoz, "Gerek malzeme konusunda, gerekse hekim konusunda sıkıntımız yok. Burada her türlü imkana sahibiz. Hastanemize aldığımız bütün malzeme ve aletler son teknoloji ürünü. Bunları da halkımızın kullanımına imkanlarımız ölçüsünde sunuyoruz. Birçok büyük hastanede yapılmayan ameliyatları ve tedavileri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın bir sıkıntıya katlanarak başka hastanelere gitmelerine gerek yok." diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.04.2016 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.