17 Mayıs 2016 Salı 10:53
Muş Ekonomisine 'Ballı' Katkı

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, ilde yıllık bal üretiminin 625 tona yükseldiğini ve kent ekonomisine 25 milyon lira katkısı olduğunu bildirdi.

Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, Muş Ovası'nın iklim şartları ve doğasıyla gezginci arıcıların tercih ettiği bir alan olduğunu söyledi.

Kış mevsimini sıcak bölgelerde geçiren arıcıların havaların ısınmasıyla kente geldiklerini belirten Çolakoğlu, "Muş'ta yıllık bal üretimi 625 tona yükseltilmiştir. Bu miktarın kent ekonomisine girdisi ise 25 milyon lira. Muş'ta yerli arıcılar tarafından 34 bin kovandan 625 ton bal üretimi yapıldı. Kentteki yüzlerce aile geçimini arıcılıkla sağlıyor, aynı zamanda yüzlerce aile de arıcılık yapabilmek için ilimizde konaklıyor." diye konuştu.

Bu yıl kente 70 bin kovanın getirilmesini beklediklerini anlatan Çolakoğlu, 2015'de 205 arıcının desteklemelerden faydalandığını kaydetti.

Arıcılık yapabilmek için Mersin'den Muşa gelen Mehmet Çelik, kovanlarını Yaygın beldesi yakınına bıraktığını ifade ederek, "Yıl içerisinde yer değiştirerek sezonu tamamlayacağız. Muş, bu yıl iyi yağış aldı. Bu, çalışmalarımıza da olumlu yansıyacak." dedi.

Muş Ekonomisine

Muş Ekonomisine

Muş Ekonomisine

Muş Ekonomisine

Son Güncelleme: 17.05.2016 16:31
Anahtar Kelimeler:
MuşBalArıcılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.