10 Temmuz 2015 Cuma 10:22
Muş İl Özel İdaresi'ne 4 araç alındı

MUŞ  - İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne alınan iş makinesi ve araçlar törenle hizmete başladı.

 Özel İdare Genel Sekreterliği'nde düzenlenen törende konuşan Vali Vedat Büyükersoy, 3 çöp toplama  ile bir de iş makinesi alındığını söyledi.

Araçların toplam bedeli 1 milyon 313 bin lira olduğunu açıklayan Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Bunları kullanmak için de 8 personel görevlendirildi. Bugün itibariyle araçlar 11 köyümüzde çöp toplama çalışmasına başlayacak. İmkanlar dahilinde buna diğer köylerimizde de yaygınlaşmaya gayret göstereceğiz. Çünkü temizlik imandandır. Özellikle köylerimizde rast gele çöpleri atılması çok ciddi anlamda kötü bir görüntü ve kötü koku oluşturmakta. Biz vatandaşımızı bundan kurtarmak istiyoruz. Bu amaçla bize tahsil edilmiş olan 3 çöp aracını ve aynı zamanda bu iş makinesini vatandaşımızın hizmetini sunuyoruz."

Bu araçların hizmet amaçlı alındığını anımsatan Vali Büyükersoy, eylemcilerin, molotofçuların yakması için araç alınmadığını ifade etti.

Geçen sene Varto ilçemizde maalesef 4 iş makinesinin yakıldığını anımsatan Büyükersoy, şunları söyledi:

"Yakanları lanetliyoruz. Yakanlar aslında milletin hizmetini yakmışlardır. Milletin hizmetini yakanın, milletin yanında olduğunu söylemesi çok gerçekçi olmayan aptalca olan bir şeydir. Halkımızın da onların gerçek yüzünü tanıması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bunlar sağlıklı insanların yapacağı şey değil. İş makinesini yakanların demek ki psikolojik tedaviye ihtiyacı var. Şüphesiz ki kanun gereği gereken yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. Ama her şey kanun demek de değil. Bir taraftan da toplum olarak bu tür eylemleri yapanlara tepki göstermemiz gerekiyor." 

Son Güncelleme: 10.07.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.