17 Ocak 2016 Pazar 18:39
Muş Kent Konseyi Toplantısı

Muş Kent Konseyi, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan başkanlığında toplandı.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Özarslan, belediye olarak kent konseyinin yasal bir statüye kavuşturulması için ciddi gayretler sarf ettiklerini söyledi.

Toplantının kent için önemli olduğunu vurgulayan Özarslan, "Bu çerçevede hep beraber çok verimli çalışmalar ortaya çıkardık. 5393 Sayılı Yasanın 76. maddesi ile, kent konseylerinin etkin olarak çalışmasına önemli katkılar sağlamıştır. Kent konseyleri, yasa ve yönetmelikler uyarınca, yasadan aldığı güçle, kendi yörelerinde halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı, düşüncelerin yönetimlere aktarıldığı önemli kurumlar haline gelmektedir" diye konuştu.

Daha sonra konseyin faaliyetleri hakkında bilgi veren Muş Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, yönetmenlik gereği kent konseyinin belirli periyotlarla toplanmasının mecburi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu genel kurulda konseyin faaliyetlerine ilişkin kamuoyu bilgilendirilirken diğer taraftan planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu kurul kamu merkezi yönetim teşkilatının temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri, kamu kurumundaki meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütleri buluşuyor. Bu platformda bir taraftan Muş’un yaşadığı sorunlara çözüm aranırken diğer taraftan ortak aklın bu amaçla harekete geçilmesi mümkündür. Kent konseyi yürütme kurulunda planladığımız bir takım temel faaliyetler var. Muş’un kültürel zenginliğini temin etmek amacıyla bir müze kurulması için çalışıyoruz. Bununla ilgili gerekli kamu kurumlarla çalışmalar yürütülecek. Muş nüfusuna kayıtlı 2 milyon insan var. Bunların Muş’a teveccühünü gerçekleştirmek ve Muş’a geldiklerinde de Muş’un ekonomisine katkı sağlamalarını temin etmek amacıyla bir şenlik düzenlemeyi düşünüyoruz."

Coşkun'un hazırlanan logo çalışmasını katılımcılarla paylaştığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya, Esnaf ve Sanat Karlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, sendika il başkanları ve sivil toplum örgütleri katıldı

 

Muş Kent Konseyi Toplantısı

Muş Kent Konseyi Toplantısı

Muş Kent Konseyi Toplantısı

Son Güncelleme: 17.01.2016 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.