17 Mart 2016 Perşembe 18:13
Muş Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

 Muş Valisi Seddar Yavuz, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, "Aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerinden ve en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale, tarihten silinmek istenen, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren, kader birliği etmiş dili, rengi, etnik kökeni farklı vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir" ifadelerinin kullandı.

18 Mart tarihinin Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, milletimizin esir edilemeyeceğinin ve vatanın parçalanmayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu belirten Yavuz, bu sebeple 18 Mart'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde 4768 sayılı yasa ile Şehitler Günü kabul edildiğini bildirdi.

Yavuz, mesajında, şunlara yer verdi:

"Şanlı Çanakkale Zaferinin 101. yılında hepimizin özellikle yeni neslimizin alması gereken büyük dersler, çok önemli ibret vesikaları vardır. Tarihini bilmeyen, tarihine sahip çıkmayanlar böylesine büyük zaferleri kazanamazlar. Bizler başta kendimiz olmak üzere bizleri büyük bir millet yapan unsurları çok iyi bilmek durumundayız. Aziz ecdadımızın karadan gemileri yürüttüğünü, üç kıtada yüzlerce yıl barış ve huzurla hükmettiğini, yeri geldiğinde de Çanakkale’de Dumlupınar’da nice destanlar yazdığını bir an bile unutmamalı, büyük ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmeliyiz. Milletimizin kodlarına işlemiş olan bu vatan, millet ve bayrak sevgisi son zamanlarda ülkemizin içinde meydana gelen terör olayları ve bazı menfur olaylarda halkımızın dün Çanakkale'de olduğu gibi, bugünde aynı ruh ve inançla güvenlik güçleri ile devleti ile tek vücut olması bunun en bariz kanıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatanları, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden, bazıları da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içinde yatan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Son Güncelleme: 03.09.2016 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.