11 Mart 2016 Cuma 19:23
Muş Tso'da Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Muş Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) mart ayı meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Yavuz, ilde huzur ve güven ortamının tamamıyla sağlandığını belirterek, kentin kalkınması ve refah düzeyinin artması bakımından iş adamlarının bu şehirdeki yatırımlarının önemli olduğunu bildirdi.

İlde sanayi ve ticaretin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Özellikle hükümetimizin vaatleri arasındaki konuları yakinen takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte başta fabrika yapımı olmak üzere, diğer hususları burada hayata geçireceğiz. Bununla ilgili olarak ilk adımı tekstil kentte atacağız. Çok küçük arazi sorunumuz var. Bunu da bitirip ihaleye çıkmayı planlıyoruz. 8 bin metrekare kapalı bir yer yapacağız. Genişleme alanıyla 300 bin metrekare bir alan. Eylül ayına kadar burayı bitirmeyi planlıyoruz. Bölgenin sermaye birikimiyle burada yeterli kalkınmayı sağlamak pek mümkün değil. O yüzden özellikle batıdaki sanayi kuruluşlarıyla işbirliği ve ortaklıklar yaparak bölgede yeni bir gelişim sağlanabilir."

Sermayenin ürkek ve korkak olduğunu, yatırım için huzurun önemli bir faktör olduğunu kaydeden Yavuz, sağlanan huzur ve güven ortamının ticaret ve sanayiye olumlu şekilde yansıyacağını söyledi.

Yavuz, "Muş'u bir huzur kenti olarak düşünüyoruz ve sloganımızı da en huzurlu kent olarak belirledik. Bunu da her konuşmamızda ifade ediyoruz. Çünkü buna vurgu yapmamızın en önemli sebebi sermayenin ürkek ve korkak olmasıdır" dedi.

Muş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cengiz de TSO'ya kayıtlı yaklaşık 3 bin üyelerinin bulunduğunu bildirerek, "Bunlardan bin 600'ü faal, diğerleri askıda veya silinme aşamasındadır. Oda olarak bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. Yeni bir hizmet binası yapma çalışmamız var. Bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Muş Tso'da Mart Ayı Meclis Toplantısı

Muş Tso'da Mart Ayı Meclis Toplantısı

Muş Tso'da Mart Ayı Meclis Toplantısı

Muş Tso'da Mart Ayı Meclis Toplantısı

Son Güncelleme: 12.03.2016 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.