20 Şubat 2016 Cumartesi 12:43
Muş Valiliğinden Öğrenciler İçin Genelge

 Valilik, "Öğrencileri Koruyucu Tedbirlerin Artırılması" yönünde genelge yayımladı.

Genelgede, il genelinde bulunan kamu ve özel kurumlarına ait alanlarda eğitim ve öğretimin huzur ve güven içerisinde devamının sağlanması için gerekli tedbirlerin artırılması gerektiği vurgulandı.

Çocukların günlük yaşamının büyük bir bölümünün eğitim kurumlarında geçtiği ve okul emniyetinin, çocukların güvenliğinin sağlanması bakımından ayrı bir önem ve önceliğe sahip olduğu belirtilen genelgede şöyle denildi:

"Bu itibarla; ilimiz genelinde eğitimin huzur ve güven içerisinde devamının sağlanması amacıyla Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirlerin her eğitim öğretim döneminde büyük bir özen ve dikkat içerisinde yaşama geçirilmesi uygun görülmüştür. 'Çocukların Ruhsal ve Bedensel Gelişimini Korumaya Yönelik Alınacak Önlemler'; 18 yaşından küçüklere alkollü içki ve tütün mamulleri sattığı, temin ettiği ya da verdiği tespit edilen yerler kişiler hakkında yasal yaptırımlar uygulanacaktır. Okul çevresinde ve yakınında bulunan alkol ve tütün satan iş yerleri ve dükkanlar, gerektiğinde sivil personel görevlendirilmek ve kayıt araçları kullanılmak suretiyle sürekli denetim ve kontrol altında bulundurulacak, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümlerine göre cezai işlem yapılacaktır”

Okul servis aracı olarak çalışan ve herhangi bir harf grubunda "toplu taşıma aracı" olarak tescil edilen araçlarda, çocuklar bakımından pasif etkilenmesine engel olmak acısından yalnızca şoför bulunsa dahi tütün ürünleri tüketilmesine izin verilmeyeceği kaydedilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Buna uymamanın cezai sonuçlarını belirten uyarılardan bulunup bulunmadığı hem genel kolluk hem de trafik ekiplerince denetlenecektir. İnternet salonlarının sadece bilgi ve iletişim ihtiyacını karşılamaya dönük ve kurallara uygun olarak işletilen yerler olması gerekmektedir. İnternet salonların halkımızın ve özellikle de gençlerimizin, internetten yararlanırken olumsuz durum ve sonuçlarla karşılaşmaması önemlidir."

"Uyuşturucu, Uyarıcı ve Uçucu Maddelerle Mücadeleye Yönelik Alınacak Önlemler" konusunda da hassasiyet gösterilmesinin önemine vurgu yapılan genelgede, "Sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler; bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıklara neden olduğu gibi, toplumsal ahlaka verdiği zarar intihar, cinayet, fuhuş, gasp, anarşi aile parçalanması gibi telafi olmayan sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca, uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı önemli bir sağlık sorunu olarak başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm toplumun sağlığını tehdit etmektedir." denildi

Öğrencilerin yasa dışı örgütlerin ve ideolojik faaliyetlerin etkilerinden uzak tutulmasına karşı gerekli önlemlerin alınmasının sağlanacağı bildirilen genelgede, "Okul çevresinde belirtilen illegal yapılara angaje gruplar ve kişiler tespit edildiğinde ilgili birimlerce gerekli tedbirlerin alınması temin edilecektir. Öğrencilerin şiddet ve şiddet içeren olaylara karşı korunması için mevcut tedbirler gözden geçirilecektir. Başta kaymakamlıklar olmak üzere, görevli ve sorumlu kurumlarımızca okul güvenliğine yönelik tedbirlerin her seviyede alınarak sıralı amirlerce, konunun takibinin sağlanılmasını ve uygulamada herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi gerekmektedir" ifadesi yer aldı.
 

Son Güncelleme: 20.02.2016 16:47
Anahtar Kelimeler:
Valilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.