13 Ekim 2015 Salı 15:40
Muş Valisi Seddar Yavuz terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon

 Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirildiğini belirterek, "Büyük ve küçük tüpleri kesmek suretiyle el yapımı bomba haline getirip özellikle kazdıkları yol kenarlarına yerleştiriyorlar. 40 tane tüpü tuzaklayıp insanları havaya uçurmayı hedefleyen bir zihniyetin barıştan, kardeşlikten nasibini alması mümkün mü?" dedi. 

Yavuz, Muş Belediyesince inşa edilen canlı hayvan pazarının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birliğine, kardeşliğine ve bütünlüğüne yönelik Ankara'daki hain ve menfur saldırı kınadı. 

Bu tür saldırıların, küresel güçlerin Türkiye’yi terörle terbiye etme amacına matuf olduğuna dikkati çeken Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu ülkedeki 79 milyon vatan evladının ikinci bir adresi yoktur ama Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu'nun, Afrika'nın ikinci adresi Türkiye'dir. Gelin bu ikinci adresi yok etmeyelim, bu ikinci adrese sahip çıkalım çünkü bu ikinci adres ümmetin son kalesidir. Ümmetin son kalesine gözümüz gibi bakalım. Sorunlarımızı, problemlerimizi oturarak çözebiliriz, konuşarak çözebiliriz çünkü biz devlet olarak Osmanlı'dan bu yana sadece ümmet fikri ile hareket etmiş bir milletiz. Biz, medeniyet coğrafyamıza ve insanlığa etnik bir yaklaşımla bakmıyoruz." 

-Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Vali Yavuz, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğünü belirterek, "Operasyon kapsamında ele geçirilen çok sayıda el yapımı patlayıcı var. Büyük ve küçük tüpleri kesmek suretiyle bunları el yapımı bomba haline getirip özellikle kazdıkları yol kenarlarına yerleştiriyorlar. Dolayısıyla yaptığımız çalışmanın en önemli özelliklerden biri, tabii güvenliği sağlayacak oranda ciddi malzeme ele geçirilmesi" ifadesini kullandı.  

Bulanık ilçesine bağlı Meşeiçi köyü kırsalında yürütülen hava destekli operasyona da değinen Yavuz, "Meşeiçi'nde operasyon yapıyoruz, 40 tane tuzaklanmış tüp var. Ya kimi uçuruyorsunuz siz, hangi barış bu? 40 tane tüpü tuzaklayıp insanları havaya uçurmayı hedefleyen bir zihniyetin, barıştan, kardeşlikten nasibini alması mümkün mü? Nerede olurlarsa olsunlar şiddeti destekleyenleri ve şiddete başvuranları süratle adalete teslim edeceğiz. Bu konuda en ufak tereddüt söz konusu değil" diye konuştu. 

Huzuru tesis edeceklerini, kardeşliği pekiştireceklerini ve yola hep beraber devam edeceklerini vurgulayan Yavuz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hepinizle iş birliği içerisinde çalışacağız ama güvenlikten asla taviz vermeyeceğiz. Bu şehrin güvenliğini bozanlara gerekli cevabı her fırsatta vereceğiz. Herkes düşündüğünü istediği gibi söyleyebilir. Bu konuda hiçbir sorunumuz yok. Her şeyi konuşabiliriz, benimle de konuşabilirsiniz ama asla bu şehirde şiddeti teşvik eden, onun arkasında duran, ona güç veren hiç kimseyle bizim bir arada olmamız söz konusu olamaz. Dolayısıyla bu şehrin huzurunu sağlamak elbette bu devletin valisi olarak benim asli vazifemdir. Bu vazifemizi icra edeceğiz inşallah. Bu konuda hiç kimse bir korkuya, bir endişeye kapılmasın."

Konuşmaların ardından, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteğiyle Muş Belediyesince Muş-Bingöl karayolu Karasu Köprüsü mevkisinde inşa edilen canlı hayvan pazarının açılışı yapıldı. 

Törene, AK Parti Muş  Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de katıldı. 

Son Güncelleme: 13.10.2015 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.