02 Mart 2016 Çarşamba 19:53
Muş Valisi Seddar Yavuz, terör saldırılarına ilişkin açıklaması

 Muş Valisi Seddar Yavuz, terör saldırılarına ilişkin, "Mahalle, sokak aralarını tuzaklayıp bombalar yerleştiren, insanlarda evlatlarının geleceğine dair kaygı yaratan, toplumun günlük hayatını yaşanmaz hale getiren bir strateji kurmuşlar. Bu yapılanların Kürtleri sevmekle hiçbir ilgisinin olmadığı hepimiz tarafından biliniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Yavuz, Varto ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda kamu kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, bölge halkını huzursuz eden, can ve malına kasteden, kamu güvenliğini tehdit eden birtakım yapıların, Kürtlere, bölge halkına iyi bir yaşam ve refah sunmaktan öte kabus yaşattığını vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

"Bu yapı küresel güçlerle işbirliği halinde Rusya, Amerika, İran ve Suriye'nin oyuncağı haline geldi. Mahalle, sokak aralarını tuzaklayıp bombalar yerleştiren, insanlarda evlatlarının geleceğine dair kaygı yaratan, toplumun günlük hayatını yaşanmaz hale getiren bir strateji kurmuşlar. Bu yapılanların Kürtleri sevmekle hiçbir ilgisinin olmadığı hepimiz tarafından biliniyor. Hendeği savunabilen bir anlayışı anlamakta o kadar güçlük çekiyorum ki sokaklara hendek kazıp insanların canına, malına, gasbetmenin mantığı ne olabilir diye düşünüyorum. Bunu destekleyen beyinsizlere de Allah beyin versin demek lazım, dua etmekten başka bir şey de gelmiyor elimizden."

- "Bizim her şeyden haberimiz var"

Yavuz, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yardımlarına dikkati çekerek "Ülkeden gidecek bir milyon insanı barındıracak bir ülke gösterin. Sur'dan kaçanlar Kobani'ye kaçmıyor. Buradan gidebileceğiniz bir yer varsa buraları yakıp gidebilirsiniz ama bilin ki gideceğiniz bir yer yok" dedi.

Sur, Cizre, İdil ve Nusaybin'deki terör örgütüne yönelik operasyonları da değerlendiren Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"(Sur'da, Cizre'de, İdil'de, Nusaybin'de devlet katliam yapıyor) deniyor. Devlet katliam yapıyorsa bu insanlar neden batıya kaçıyor, devlet kurumunda çalışıyor. Kardeşi dağda, iki eli yağda, iki eli balda. Bir taraftan memuriyet maaşı alıyor, bir taraftan dağda yaralanan kardeşini yurt dışına kaçırıyor. Böyle insanlar var aramızda ve devletin hiçbir şeyden haberi olmadığını sanıyor bu insanlar. Bizim her şeyden haberimiz var. Muş'ta, Varto'da her şeyden haberimiz var. Sabrımızın sonuna kadar bekliyoruz. Şundan emin olun bahar, yaz diyenler, bu topluma ancak kış getirir, kar getirir. Biz bu topluma hep bahar çiçekleri açtıracağız ve bu memleketin her köşesinde insanımızın yüzünde bir tebessüm için gerekirse seve seve şüheda olacağız."

Devletin tüm tedbirleri aldığını belirterek vatandaşlardan rahat olmalarını isteyen Vali Yavuz, "Devletin kudretiyle, gücüyle hiçkimse baş edemez. Bu çapulcular ancak bu milletin kutlu gününe engel olmak üzere küresel güçlerin oyuncağı halindedir. İsteseler de istemeseler de biz büyük Türkiye'yi kuracağız" vurgusu yaptı.

Yanlış yola sapanların vazgeçirilmesi için çaba sarf edilmesi çağrısı yapan Yavuz, "Bu alçaklar ancak ve ancak insanların hayatlarını mahvetmek üzere kurdukları düzeneği icra ediyor. Onların gidecekleri yer cehennem çukurlarıdır. Buna 'şehit' diyen alçaktır. Bu vatanı bölmeye çalışan, bu bayrağa göz diken, Allah'ın kitabına ve kelamına göz diken hainlerin gideceği yer cehennemdir" diye konuştu.

Daha sonra esnafı ziyaret eden Vali Yavuz, kanaat önderleri, imamlar, okul müdürleri, öğretmenler ve mahalle muhtarlarıyla da görüştü. Vali Yavuz daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneğini ziyaret etti.

 

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.