10 Aralık 2015 Perşembe 18:34
Muş Valisi Yavuz 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Yavuz, mesajında, insanın değerinin korunabilmesi ve insanca bir yaşam sürdürülebilmesinin ancak insan haklarının güvence altına alınmasına bağlı olduğunu belirtti.

İnsan haklarının bir ülkenin, bir toplumun medeniyet seviyesini göstermede, son derece önemli bir kriter olduğunu aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Bugün yalnızca ülkemizde değil tüm ülkelerde insan hakları ile onların ayrılmaz parçaları olan kamu özgürlüklerinin yeterli ya da yetersiz olup olmadıkları, aksamaları, gelişmeleri tartışılmaktadır. Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla da devletimiz tarafından son yıllarda önemli adımlar atılmış ve atılmaya da devam edilmektedir."

Türkiye'de, "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" anlayışı ile insan haklarının korunması ve geliştirilmesinde birçok Avrupa ülkesini de geride bırakacak düzenlemeler yapıldığını belirten Yavuz, "Yakın coğrafyamızda iç savaş ve diğer şartlardan kaçan yaklaşık 2 milyon mazlum insan ikinci adres olarak ülkemizi görmektedir. Bu mazlumlara sahip çıkan Türkiye, dünya devletlerinin gıpta ettiği ve mazlum insanların sığınacak güvenli limanı konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm insanların  insanca yaşadığı, insan hak ve hürriyetlerinin tam anlamıyla hayata geçirildiği bir dünyada yaşamak dileğiyle 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.12.2015 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.