03 Aralık 2015 Perşembe 16:22
Muş Valisi Yavuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesaj yayımladı

Yavuz, mesajında, engelin sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu sağlık sorunu değil, herkesi ilgilendiren, tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir sosyal olgu olduğunu belirtti.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Kimisi ailemizin bir ferdi kimisi bir yakınımız veya komşumuz olan engelli vatandaşlarımız, toplumumuzun ayrılmaz parçalarıdır. Bu sebepledir ki kimsenin ve devletimizin de görmezden gelemeyeceği gibi bir konudur engelli vatandaşlarımız. Engellilerimizin kendine olan güvenlerinin sağlanması, üretim ve hizmetleriyle aileleri ve topluma faydalı olabilmeleri amacıyla bu vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamları yönünde çeşitli düzenlemeler uygulanmıştır."

Muş'ta engelli vatandaşlara yönelik sunulan hizmetler dışında, nakdi yardımlar da yapıldığını belirten Yavuz, Valilik olarak sosyal devlet anlayışı ve hükumetin engelli vatandaşları samimiyetle kucaklayan politikalarının ilde uygulayıcısı, engellilerin sahibi ve takipçisi olacaklarını kaydetti.

Yavuz, "Toplumumuzda engellilik kavramına olan duyarlılığın yükseltilmesi amacıyla düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 03.12.2015 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.