09 Mart 2016 Çarşamba 19:23
Muş Valisi Yavuz Açıklaması

 Muş Valisi Seddar Yavuz, hiçbir öğretmenin öğrencilere ideoloji ve siyasi görüşünü empoze etme hakkının olamayacağını söyledi.

Yavuz, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, kente atanan öğretmenlerle bir araya geldi. Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değindi.

"Eğer bu ülkede 30 bin, 40 bin insan hayatını kaybetmişse siz atacağınız her adımı sadece burada radikal Kürtçülere, terör unsurlarını değerlendirerek atamazsınız" diyen Yavuz, şöyle konuştu:

"Hiçbir öğretmenin öğrencilere ideoloji ve siyasi görüşünü empoze etme hakkı olamaz. Ülkenin tamamını düşünerek adım atmanız gerekmektedir. Aksi takdirde siz toplumsal barışı yok edersiniz. Nitekim barış sürecinde bakın bu devlet ve bu toplum, kan içti ama kızılcık şerbeti içtiğini söyledi. Öylesine haylazlık, öylesine uğursuzluk bütün sokakları sardı ki insanlar buna rağmen 'yeter ki kardeşlik olsun, yeter ki bu ülkede huzur olsun' dedi sinesine çekti."

Bölgede yaşanan terör olaylarına değinen Vali Yavuz, şöyle devam etti:

"Hepiniz gördünüz, Varto da gördü. Sokakları kazıp bomba döşediler. Ondan sonra da biz müdahale ettiğimizde 'siviller katlediliyor' diyenler alçak bir zihniyeti, alçak bir propagandayı yaydılar. Terör örgütü, hendek kazıp bomba döşüyor. Biz Muş'ta niye bir şey yapmıyoruz? Var mı Muş'ta bir şey? Sizi her dakika polis mi durduruyor? Size bir soru mu soruyoruz? Yok. Bak günlük yaşamımızı gayet güzel sürdürüyoruz."

Çukur kazıp barikat kuran, bomba döşeyen teröristlere gerekli müdahalelerin yapıldığını vurgulayan Yavuz, "Bizim vatandaşı korumak gibi mükellefimiz var. Efendim, devlet şefkat göstersin. Olur. Nasıl şefkat gösterelim? Eline silah almış beni katledecek bir insana hangi şefkati gösterebilirsiniz?" dedi.

Yaşanan terör olayları nedeniyle bölgedeki vatandaşların batı illerine göç etmek zorunda kaldığını belirten Yavuz, "Bu hainler diyorlar ki 'Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de, İdil'de, Derik'te devlet, Kürtleri katlediyor'. Biz Kürtleri katlediyorsak Kürtler niye batıya kaçıyor ya? Akıllı uslu bir tane adam çıkıp bana cevap versin. Siz bu bölgenin insanısınız, çocuğusunuz. Madem bu devlet Kürtleri katlediyor, peki bu Kürtler nasıl oluyor da Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlere kaçmıyor da Türklerin yoğun yaşadığı yerlere doğru kaçıyor" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 10.03.2016 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.