30 Mart 2016 Çarşamba 14:38
Muş Valisi Yavuz: Bayrak düşmanlığı yaparak hiçbir yere varamazsınız

Muş Valisi Seddar Yavuz, "Bayrak düşmanlığı yaparak hiçbir yere varamazsınız. Vatan millet düşmanlığı yaparak hiçbir yere varamazsınız. Lütfen sizi zehirlemelerine izin vermeyin" dedi.

Serinova beldesini ziyaret eden Yavuz, Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı.

Beldeye bağlı Aydıngün, Bakırcılar ve Çağda mahallelerinde incelemelerde bulunan Yavuz, daha sonra Serinova Yatılı Bölge Ortaokulunu ziyaret etti.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, ırkçılığın bir hastalık olduğunu belirterek "Siz insana insan diye bakamıyorsanız o zaman sizin anlayışınızda bir hastalık var." dedi.

Türkiye'de "28 Şubat" denilen ucube bir dönem yaşandığını ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Ama biz ne olduğumuzu unutmayacağız. Biz Sultan Alparslan'ın, Fatih'in, Kanuni'nin torunlarıyız. Net bir şekilde bu tavrımızı artık ortaya koymalıyız. Ben bir vali olarak geldim sizinle görüşümü paylaştım. Bundan sonra doğruyu yanlışı seçmek sizin işiniz. İçinde bulunduğunuz topluma saygı göstermeniz gerekiyor. En önemlisi ay yıldızlı al bayrağımıza gözünüz gibi bakın. Bu bayrak Türk'ün olduğu kadar Kürt'ün, Kürt'ün olduğu kadar Arab'ındır. Bayrak düşmanlığı yaparak hiçbir yere varamazsınız. Vatan, millet düşmanlığı yaparak hiçbir yere varamazsınız. Lütfen sizi zehirlemelerine izin vermeyin. Eğer bunlar bu davada bu kadar samimiyse kendi çocuklarını göndersinler. Sizi zehirlemeye çalışanlara şunu söylemek isterim. Eğer siz bu kadar samimiyseniz kendiniz gidin. Kendi çocuğunuzu gönderin. Bırakın garibin gurebanın çocuğunu dağlara göndermeyi. Onları orada heba ettirmeyin."

Türkiye'nin, bütün mazlumların devleti olduğunu söyleyen Yavuz, ülkeye Suriye'den 3 milyona yakın kişi geldiğini, bunların Kürt, Arap,Türkmen ve Ezidi olduğunu, onlara hangi ırk ve inanca mensup olduğunun sorulmadığını vurguladı.

Yavuz, "Hepsini aldık. Çünkü burası anadır. Ana her geleni kucaklar. Bir tek şart var, anaya kastetmemek. Anaya kastederek bir ülkeye sahip olunmaz. O yüzden meziyetli tarafımız kapsayıcı olmamızdır." dedi.

Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Nitekim bu hainler Sur'da hendek kazarken, oradaki Kürt kardeşlerimizi rehin alırken hepsi batıya kaçtı ve dediler ki 'Devlet Kürtleri öldürüyor'. Be zalimler, madem Kürtleri öldürüyoruz, bu Kürtler neden Eskişehir'e, Adana'ya, İstanbul'a gidiyor. O zaman Kuzey Irak'a gitsinler. Çünkü biz hiçbir masum insanı öldürmeyiz. Bu ülke herkesi kabul eden bir ülke. O yüzden diyoruz ki bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, valisi sen ol. Onlar ne diyor, 'elinize molotof, silah verelim, dağa çıkartalım, öl' diyor. Biz sizi yaşatmak istiyoruz. Biz size parlak bir gelecek vaat ediyoruz. Bu hainler de sizi her gün bir çatışmanın, bir ateşin içine atmaya çalışıyor."

Son Güncelleme: 30.03.2016 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.