30 Mart 2016 Çarşamba 16:08
Muş Valisi Yavuz Terör Açıklaması

Muş Valisi Seddar Yavuz, "Kendi çocuklarını bale kurslarına, yabancı okul ve ülkelere eğitime gönderenler, bu ülkenin çocuklarını da dağlara ve ölüme mahkum ediyor." dedi.

Merkeze bağlı Taşoluk Karakolunu ziyaret eden Yavuz, askerlerle yemekte bir araya geldi. Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Engin Taş ile görüşen Yavuz, şeref defterini imzaladı.

Daha sonra Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda öğrencilere hitap eden Yavuz, "Sizleri ülkeyi yeni baştan yüceltecek, İslam dünyası ile ümmetine sahip çıkacak ve İslam dünyasında akan kan ile gözyaşına 'dur' diyebilecek nesiller olarak görüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de 1 milyonun üzerinde imam hatip öğrencisi bulunduğunu belirten Yavuz, "İmam hatipli olmak, önder, lider, örnek olmaktır. Dolayısıyla omuzlarınızda büyük bir yükün olduğunu da asla unutmayın. Asla kişiler sizin referanslarınız olmasın. Müslüman'ın referansı Allah'tır, hazreti peygamberdir." ifadelerini kullandı.

Terör olaylarına değinen Yavuz, şunları kaydetti:

"Kendi çocuklarını bale kurslarına, yabancı okullara ve ülkelere eğitime gönderenler, bu ülkenin çocuklarını da dağlara ve ölüme mahkum ediyorlar. Hangisi doğru? Gelin bu ülkeyi birlikte inşa edelim. Gelin büyük ülkeyi birlikte kuralım. 'Ey benim Kürt kardeşim, gel bu ülkeyi sen yönet' demek mi, yoksa böylesine küçücük bedenleri eğiterek, onların eline molotof ve silah vererek ölüme göndermek mi iyi? İşte böylesine hainler. Her gün başka bir sebep bularak, başka bir bahane üreterek sizlerin arasına sızıyor ve sizlerin aydınlık geleceğini karartıyor. Bu ülke 79 milyona değil, 179 milyon insana yeter de artar bile. Yeter ki çalışalım, gayret gösterelim, bir ve beraber olalım, kardeş olalım."

Yavuz, "Çok değil 200 yıl önce bütün Avrupa ve dünyanın karşısında dik durmuş, tek başına durmuş bir milletiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk'ün olduğu kadar Kürt'ündür. Başka devlet aramaya gerek yok. Bu devlet sizin." dedi.

Öğrencilerden, kendilerine bu şekilde ulaşmaya ve zihinlerini karıştırmaya çalışan hainlere fırsat vermemesini isteyen Yavuz, müminlerin ancak kardeş olabileceğini vurguladı.

Yavuz, "Kan kardeşliği bizim için birinci değildir. Dünyada 1,7 milyon Müslüman kardeştir. Kardeşlerimizi seçerken Türk mü Kürt mü olduğuna bakmaksızın seçeriz. Çünkü ölçümüz etnik köken değil, iman ve inançtır." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 30.03.2016 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.