19 Mart 2016 Cumartesi 17:13
Muş Valisi Yavuz  Türkiye'yi engelleme çabalarıdır

Muş Valisi Seddar Yavuz, terör saldırılarına ilişkin, "Bunların hedefi esasen hiç kimseye özgürlük ve hak değildir.Bu ülkenin kutlu yürüyüşünü, yeni Türkiye'yi, büyük Türkiye'yi engelleme çabalarıdır" dedi.

Sağlık Bakanlığının, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Muş'a gönderdiği dört tam donanımlı ambulans için düzenlenen törende konuşan Yavuz, İstanbul'da yaşanan patlamaya tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında kaos, vatandaş üzerinde korku, panik oluşturmanın yalnızca terör örgütü PKK'nın planının yanı sıra diğer dokuz terör örgütü ve bunların yurt dışındaki işbirlikçilerinin hain planı olduğuna dikkati çeken Yavuz, şöyle konuştu:

"Ancak bu millet çok hain plan görmüştür. Çok şehit vermiştir. Bugün de acımız büyük. Vatandaşlarımızı kaybettik, yaralılarımız var. Ancak şunu herkes iyi bilsin ki her ne olursa olsun biz dimdik ayaktayız ve dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz. Elbette hainler, hainliğini yapacaklar ama önemli olan hainler yaptığı değil bizim ne kadar kardeş olduğumuz, ne kadar birbirimizi sevdiğimiz ve dayanışma içinde olduğumuzdur. Bu nedenle korku ve panik havasını yaratmaya çalışan hainlere verilecek en iyi cevap, birlik ve beraberliktir. Bu ülkede kardeşlik hukukuyla çözülemeyecek herhangi bir iş yoktur. Bunların hedefi esasen hiç kimseye özgürlük ve hak değildir. Bu ülkenin kutlu yürüyüşünü, yeni Türkiye'yi, büyük Türkiye'yi engelleme çabalarıdır. Bu proje bizzat PKK'nın projesi değildir. Ya da terör örgütlerinin projesi değildir. Bunlar taşerondur. Kimlerin taşeron olduğunu gayet iyi biliriz. Tavrımız itlerle köpeklerle uğraşmak değil. Köpeğin sahibine 'Köpeğine sahip ol' demektir. O yüzden biz kutlu yürüyüşümüze mutlak suretle devam edeceğiz bu konuda bedel varsa ödeyeceğiz."

- "Vatandaşımız vicdanına başvurmalı"

Muş'un sorunlarının çözümü noktasında çalıştıklarını ve kenti iyi bir noktaya getireceklerini anlatan Yavuz, sağlıkta Türkiye'de büyük bir devrim gerçekleştiğini ifade etti.

Muş'a dört tam donanımlı ambulans tahsis edildiğini, iki ambulansın da önümüzdeki günlerde kente geleceğini belirten Yavuz, verilen hizmeti hiçbir zaman yeterli görmediklerini, hükümetin belirlediği bu politikayı, yorulmadan, sürekli koşarak en iyi noktaya taşımak istediklerini dile getirdi.

Yavuz, 112 çalışanlarının zor şartlarda görev yaptığını ifade ederek, terör örgütünün sağlık çalışanlarını ve ambulansları hedef aldığını ifade etti.

Terör örgütünden insanlık beklemediklerini söyleyen Yavuz, "Ama her şey vatandaşımızın gözü önünde cereyan ediyor. Vatandaşlarımızın olan biteni dikkatle takip etmelerini ve vicdanlarına göre değerlendirmelerini rica ediyorum. Hele hele bölge halkı, bu olup bitene yakından şahit oldu. Vatandaşımızın vicdanına başvurmasını bu olan bitenle ilgili sesini yükseltmesini özellikle rica ediyorum" sözlerine yer verdi.

Törene katılan AK Parti Muş Milletvekili Emin Şimşek de kente kazandırılan ambulansların hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

Törene Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, Vali Yardımcısı Ercan Öter ve çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 19.03.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.