11 Mart 2016 Cuma 16:28
Muş Valisi Yavuz'dan Ziyaretler

Muş Valisi Seddar Yavuz, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak "Eline silah alan kim varsa kamu düzenini kim tehdit ediyorsa karşısında bizi bulur. Ya gelirler silahlarını teslim eder, devletin adaletine sığınırlar ya da biz sonuna kadar bu mücadeleyi yürüteceğiz" dedi.

Vali Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy ile 90'lı yıllarda terör örgütü PKK'nın saldırılarında hayatını kaybeden Abdullah Söylemez, Nurettin Tetik ve Ahmet Özcan ile şehit olan köy korucusu Mehmet Selim Yalçın'ın ailelerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde terör saldırılarında yakınlarını kaybedenlerin acılarını paylaşan Yavuz, Kur'an-ı Kerim okudu.

Yavuz, terör örgütüne Muş'ta büyük darbe vurulduğuna dikkati çekerek güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanmasının çökertildiğini vurguladı. Yavuz, "Şu ana kadar 600'e yakın gözaltı, yaklaşık 150 tutuklu var. Devam da edeceğiz" ifadesini kullandı.

Terör örgütünün vatandaşın canına, malına, namusuna kastettiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu alçaklar güya 'Kürtleri koruyoruz' diyerek Kürtlerin gencecik çocuklarını dağlara kaldırıp perişan ediyor. Buna fırsat verir miyiz? Devletimiz her zaman şefkatli kollarını açtı, kan akmasın, bu ülkede barış şarkıları söylensin istedi ve gerçekten büyük fedakarlıkta bulundu. Netice itibarıyla ne oldu? Bunlar her tarafı bombalarla hendeklerle doldurdular. Devlet iyi niyetli olduğunu ortaya koydu ama kötü niyetlinin kim olduğunu, Kürtlerin canına, malına kimlerin kastettiğini gayet iyi gördük. Gördüğünüz gibi son dönemde hiçbir yerde destek bulamıyorlar. Bunlar hendeklere kendi kendilerini gömdüler."

Terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini bildiren Yavuz, "Eline silah alan kim varsa kamu düzenini kim tehdit ediyorsa karşısında bizi bulur. Ya gelirler silahlarını teslim eder, devletin adaletine sığınırlar ya da biz sonuna kadar bu mücadeleyi yürüteceğiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.03.2016 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.