25 Mart 2016 Cuma 14:13
Muş Varto'da Küçükbaş Hayvan Dağıtımı

Varto ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan proje kapsamında, 26 besiciye bin 40 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Küçükbaş hayvan dağıtımında konuşan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, terör nedeniyle bölgede hayvancılıkta ciddi bir azalma olduğunu söyledi.

Çetin, şunları kaydetti:

"Doğu Anadolu Bölgesi coğrafi yapısı, mera alanının geniş olmasıyla Türkiye'de hayvancılık yapmaya en uygun şartları taşıyor. Yaptığımız araştırmalarda ilçede küçük ve büyükbaş hayvanlarda büyük bir azalma olduğunu gördük. Genç çalışkan kardeşlerimizin meslek edinmesi ve bölgede hayvancılığın gelişmesi için bu projeyi gerçekleştirdik. İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesi için yapılan değerlendirmede, yaklaşık 200 kişi hayvan almak için başvurdu. İlk etapta 26 aileye hane başı 20 koyun ve 20'de kuzu olmak üzere toplam 520 koyun, 520 de kuzu dağıttık. İkinci etapta da yine aynı şekilde dağıtım yapacağız. Balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz."

Projeden faydalanan besici Mehmet Özgül ise 20 koyun ve 20 keçi aldığını belirterek, "Kaymakam beyden Allah razı olsun. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. En iyi şekilde hayvanlarıma bakacağım" dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2016 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.