10 Temmuz 2015 Cuma 23:06
Muş ve İzmir'deki terör örgütü operasyonu

MUŞ- Muş ve İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, tutuklandı.

YDG-H üyelerine yönelik 7 Temmuz'da Muş merkezli başlatılan operasyonda, Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçeleriyle İzmir'de gözaltına alınan 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Patnos Adliyesine sevk edildi.

Burada hakim karşısına çıkan şüpheliler, "YDG-H faaliyetlerini organize etmek, sözde adalet ve barış komisyonlarıyla sözde vergilendirme komisyonlarının kurulması ve faaliyetlerinde aktif olarak çalışmak, terör örgütüne eleman temin etmek, terör örgütü adına şiddet içerikli faaliyetleri yönlendirmek ve terör örgütü propagandasını yapmak" suçlamalarıyla tutuklandı.  

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları gerekçesiyle Varto'da Ş.K, Malazgirt'te İ.T, D.P, Bulanık'ta B.A, E.U, S.K, H.K, V.E, F.O. ile İzmir'de V.A, eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmış, şüphelilerin evlerinde çok sayıda örgütsel doküman ve çeşitli silahlar ele geçirilmişti. 

Son Güncelleme: 10.07.2015 23:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.