03 Aralık 2015 Perşembe 18:23
Muş'da Dünya Engelliler Günü

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.

Şimşek, mesajında, engellilerin kimseye muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için yapılan çalışmaların, bireylerin, toplumsal ilgi ve duyarlılığı ile hız kazandığını belirtti.

Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu, engellilerin normal bir hayat sürdürmesinin ancak toplumsal duyarlılık oluşturulmakla mümkün olacağını bildiren Şimşek, mesajında şunları kaydetti:

"Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa, engellilerimizin yaşadığı zorlukları tam olarak gideremeyecektir. Tüm insanların unutmaması gereken bir şey var ki o da onların bu toplumun bir parçası olduklarıdır. Çağdaş dünyanın geldiği noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Devletimiz, engellilerin topluma kazandırılmasını, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla evrensel ölçülere paralel düzenlemeler getirmekte ve onlara yönelik gerekli çalışmaları yapmakta ve geliştirmektedir. Bu anlayış doğrultusunda da engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması için her türlü imkan sağlanmıştır. Ayrıca iş göremez durumda ve ihtiyaçlı olan engelliler ekonomik olarak desteklenmektedir. Dünya Engelliler Gününde, engelli kardeşlerimin gününü kutluyor, özelikle vicdanlardaki özrün ortadan kaldırılması dileklerimle, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum." 

Son Güncelleme: 03.12.2015 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.