03 Mart 2016 Perşembe 13:58
Muşlu Besiciler Güneydoğu'ya Gidemedi

 Muş'taki besiciler, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle hayvanlarını Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illere götüremediği söyledi.

Kışı geçirmek için her yıl kasım ayında Hatay, Şanlıurfa, Siirt, Mardin'deki kırsal bölgelere giden besiciler, bu yıl Muş'tan çıkamadıklarını söyledi.

Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, yaptığı açıklamada, her yıl soğuk havaları atlatmak için Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illere giden besicilerin, bu yıl bölgedeki karışıklıklar nedeniyle kentten gidemediğini anlattı.

Hayvan sahiplerinin bu nedenle zarar ettiğini aktaran Hakim, şöyle konuştu:

"Koyun sahipleri yıllardan beri kış mevsiminde hem yemden tasarruf etmek için hem de koyunlarını sıcak bölgelerde bahara kadar beslemek için başta Hatay olmak üzere Güneydoğu Anadolu illerine gidiyordu. Bu yıl sınırda yaşanan olaylar sonucu vatandaş hayvanlarını götüremedi ve yıllardan beri sıcak havaya alışan hayvanlar dondurucu soğuklardan telef oldu. Vatandaşlar zamlanan fiyatlarla yem almakta zorlandı."

Muş'ta hayvancılık yapan Melik Özkan, hayvanlarını güneye götüremedikleri için yüzde 50 oranında verim kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 03.03.2016 17:50
Anahtar Kelimeler:
MuşHayvancılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.