08 Nisan 2016 Cuma 13:18
Muşlu Kadınların Şifalı Ot Toplama Mesaileri Başladı

Muş'ta havaların ısınması ve karların erimesiyle gün yüzüne çıkan sipidak, kenger, gülük gibi yabani otlar kadınlar tarafından toplanmaya başladı.

Kent merkezi ile Muş Ovası'nın bazı bölgelerinde yetişen, şifalı olarak bilinen ve bazı yemeklerde de kullanılan bu otlar, kadınlar tarafından hem kendileri hem de satma amaçlı toplanıyor. Topladıkları otları satarak aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar, bu arada tertemiz havada doğayla baş başa olmanın da keyfini çıkarıyor.

Yıllardır her ilkbahar mevsiminde bu otları topladıklarını anlatan Zafer Mahallesi'nde yaşayan Medine Özkan, "Topladığımız bu otları aynı zamanda kurutup kış aylarında da kullanabiliyoruz. Yine bu otlar hem bizim hem da bölge insanı için vazgeçilmez tatlarımızı oluşturabiliyor." dedi.

Son Güncelleme: 08.04.2016 18:24
Anahtar Kelimeler:
MuşKadınlarPancar Toplama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.