08 Mart 2016 Salı 11:23
Muş'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

 Muş Valisi Seddar Yavuz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolaysıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, sahip oldukları kadim medeniyet gereği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ayrı bir önem atfettiklerini belirtti.

"Yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyaç duyduğumuzda destekleriyle güç veren, eğiten, dünyaya getiren, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkatini esirgemeyen kadınlarımızın haklarını, en temel insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir" ifadelerini kullanan Yavuz, mesajında şunlara yer verdi:

"Kadim medeniyetimizde kadın sultandır. Medeniyetimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok mesuliyet yüklemiştir. Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır ya kardeşidir yahut hanımı veya annesidir. Kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli ve onlara layık olduğu değer verilmelidir. Bu düşünce toplumsal yaşamımızın temelini oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Anadolu köylü kadınından daha fazla çalışan bir kadından bahsetmenin imkanı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte gayret gösterdim diyemez' ifadesini kullanmıştır. Toplumumuzun var oluş mücadelesinde kadınlarımızın şu an içinde bulunduğumuz özgür yaşantımız üzerindeki haklarına dikkat çekmiştir."

Anne ve babanın bina ettiği aile kurumu, toplumun çekirdeğini oluşturduğunu bildiren Yavuz, çocukların aile ortamında ilk eğitimlerini alarak, sevgi ve şefkatle büyüdüğünü ifade etti.

Büyük ve güçlü ailelerin, büyük ve güçlü Türkiye'nin teminatı olduğunu belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu sebeple özellikle kadınımıza ailenin korunmasında önemli görevler düşmektedir. Batı toplumlarından farklı düşünen ve farklı bir dünya görüşüne sahip milletimiz, İslam inancının ön gördüğü prensipler gereği kadını baş tacı yapmış, cenneti anaların ayakları altına sermiştir. Kadın kültürümüzde çok kıymetlidir. Ancak manevi değerlerini kaybetmiş, inancı zedelenmiş kişilerin sebep olduğu bazı üzücü vakalar, maalesef hepimizi derinden yaralamaktadır. Kadın erkek ilişkilerinde, aile ortamında veya toplumsal hayatta şiddetin yerine sevginin, hoşgörünün ve karşılıklı anlayışın hakim olmasını, büyük ve güçlü bir medeniyete ilişkin kökleri bulunan insanımızın bu konudaki eksikliklerini gidereceğine inanıyorum. Kadınlarımızın toplumda her anlamda layık oldukları yeri almaları en önemli arzumuzdur. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Son Güncelleme: 08.03.2016 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.