11 Nisan 2015 Cumartesi 15:12
Muş'ta AB hibe desteği toplantısı yapıldı

MUŞ  - Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen "Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi'nde düzenlen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vedat Büyükersoy, AB fonlarından Muş'un daha fazla istifade etmesini istediklerini belirterek, bunun için de sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin proje hazırlama konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Hibe projelerinden daha fazla faydalanmak için STK'ların kapasitelerini artırmak için böyle bir program düzenlediklerini hatırlatan Büyükersoy, sadece proje hazırlamak ve para çekmek için programı düzenlemediklerini ifade etti.

AB sürecini anlatmak, AB'ye üye olmanın ülkeye getirilerinin de iyi anlaşılması için bu tür programlar yapacaklarını kaydeden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Özellikle daha çok demokratikleşme, sivilleşme, özgürleşme insan hak ve özgürlüklerine saygı gibi konular, AB süreci ile paralellik arz etmektedir. Demokrasiyi, ekonominin iklimi güven toplumun da sigortası olarak görmekteyiz. Etrafımıza baktığımızda da bunun ne kadar doğru olduğunun da şahidiyiz. Demokrasinin olmadığının yerlerde yer altı kaynakları ne kadar zengin olursa olsun, o ülkenin sosyal barışı, huzuru ve ekonomik refahı sağlaması mümkün değildir. Bunun örneklerini komşularımızda görmekteyiz. AB süreci ile Türkiye çok ciddi adımlar atmıştır. Avrupa Birliği de kendisi ile entegrasyonun sağlanması için de belirli kriterler istemektedir. Bu kriterlere uymak, AB'ye üye olmaktan öte insanlarımız için yapmamız gereken işlerdir. Bu çerçeveden baktığımızda  çok daha isabetli olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız değişiklikler ve yaşanan gelişmeler toplumumuzun faydasınadır. AB'nin fonlarına Türkiye belli bir miktarda ödeme yapmaktadır. Yaptığımız ödemenin karşılığını bile alamamaktayız. Bunu sadece AB'nin fon yöneticilerini suçlamak için söylemiyorum. AB'ye yeterince proje sunamamaktayız. Eğer yeterince proje sunsaydık yatırdığımız paranın karşılığını alırdık. Bu projenin faydalı olacağına inanıyorum. Bu programı gerçekleştiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu program ilimize faydalı olur."

AB Bakanlığı uzmanlarından Yunus Yılmaz da, hibe programları ile ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcilerine bilgi verdikten sonra "AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-5 Projesi" sunumunu yaptı.

Programa, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 11.04.2015 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.