12 Nisan 2015 Pazar 11:33
Muş'ta 'Başkanlık Sistemi Konferansı'

MUŞ (AA) - aa_picture_20150412_5022723_web.jpgaa_picture_20150412_5022725_web.jpg

Muş Öğretmenevi salonundaki etkinlikte, başkanlık sisteminin ülkeye katacağı değerler ve ülkeye yaşatacağı avantajlar konu edildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan siyaset bilimci Ömer Turan, Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu coğrafyanın sıradan bir coğrafya olmadığını belirtti.

Dünyanın en önemli coğrafyasında bulunan Türkiye'nin, Ortadoğu'nun kilidi olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Siyasi geçmişimiz ve mevcut yaşadıklarımız ortada. Başkanlık sistemiyle beraber Türkiye zaten bağımsız olma noktasında önemli bir eşiğe gelmiş olacak. 200 yıldan sonra ilk defa tam manasıyla bağımsız olabileceğiz. Başkanlık sistemine geçildikten sonra önceden yaşanan koalisyonlar dönemi de kapanmış olacak. Başkanlık sistemi Erdoğan'ın ve AK Parti'nin değil, Türkiye'nin davasıdır. Bizim hiçbir ulusal markamız yok. Ama bir markamız var ki hiçbir şeyle özdeşleşmez. O markamız da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yaşadığımız coğrafyanın dünya hakimiyetine giden yol olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Türkiye'nin bağımsız bir konuma gelebilmesi için sistemin değişmesi gerekiyor."

Ortadoğu Uzmanı İslam Hukukçusu Nesim Ömeroğlu ise mazlum coğrafyanın yeniden parçalara bölünmesini istemeyenlerin yolunun yeni Türkiye'den geçtiğine işaret ederek, şöyle dedi:

"Bunun için hepimizin el birliği ve güç birliği yapması gerekiyor. Bizler çok büyük bir medeniyetin insanlarıyız. Biz bir cihan devleti olmak istiyorsak, kendi örfümüze adetimize, kendi doğamıza, tabiatımıza uygun bir medeniyet inşa etmek istiyorsak ve diğer milletlere ve halklara yardım elini uzatmak, onları da bulundukları çıkmazlardan kurtarmak istiyorsak, bunun yolu bundan geçer. Bugün insanlığın yeni bir önderliğe ihtiyacı vardır. Bu manada Recep Tayip Erdoğan, dünyada bir amblemdir, bir markadır."

Televizyon programcısı Kenan Yasan da Türkiye'de var olan sistemin artık yetmediğini, dolaysıyla başkanlık sisteminin ülke için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Yasan, çeşitli illerde verdikleri düzenledikleri programlarla "Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" ile ilgili kafalarda oluşan birtakım soruların ortadan kalkmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 12.04.2015 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.