31 Mart 2016 Perşembe 15:38
Muş'ta Bazı Mahallelere Doğalgaz Verildi

Muş'ta yürütülen çalışmalar kapsamında bazı mahallelere doğalgaz verilmeye başlandı.

Merkeze bağlı Kıyık köy mevkisindeki doğalgaz dağıtım tesisinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, yerel seçim sürecinde taahhüt ettikleri doğalgaz hizmetini halka sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin en sert kışının yaşandığı Muş'ta, vatandaşları doğalgaza kavuşturmak için kararlı adımlarla çalışmalara devam ettiklerini belirten Asya, şunları söyledi:

"23 Temmuz 2014'te Enerji Piyasası Denetleme Kurulundan alınan lisansın ardından Doğugaz Firması ile yaptığımız protokol ile ilimizin doğalgaza kavuşması için çalışmalara öncülük ettik. 2015'te başlayan doğalgaz çalışmalarının hızla devam ettiği Hürriyet, Kültür, Sunay ve Saray mahallelerinin büyük bir kısmında döşeme çalışmaları yapıldı. Bu çalışmaları yaparken vatandaşların mağdur olmamasına özen gösterdik. Çalışmaları tamamlayarak halkımıza hem doğalgaz konforu yaşatacağız hem de ilimizi kışın yaşanan hava kirliliğinden kurtaracağız. Doğalgazın ilimizde yaygınlaşmasıyla gençlerimize yeni iş imkanları sağlanacak."

Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Kadir Gülüm ise 7 ayda Muş'ta toplam 15 bin metre çelik, 35 bin metre polietilen doğal gaz borusu ve 8 bin servis hattı döşediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 31.03.2016 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.