31 Mart 2016 Perşembe 15:48
Muş'ta Budama Ve Aşılama Eğitimi

Muş'ta, meyve yetiştiriciliğinde kalite ve verimi artırmak amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan teknik personellere, teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Akpınar köyünde düzenlenen budama eğitiminde konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bitki Koruma Şube Müdürü Samet Aşkın, kentte meyveciliği geliştirmek istediklerini söyledi.

Müdürlük teknik personeline, Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görev yapan Tarım Mühendisi Tahir Macit tarafından budama ve aşılıma ve ağaç geliştirme ile ilgili teorik eğitimi verildiğini ifade eden Aşkın, eğitimlerin amacına ulaşması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Muş'un meyvecilikte hak ettiği yerde olmadığını, teknik personellerin de bu konuda eksiklerinin olduğunu dile getiren Aşkın, Meyvecilik Geliştirme Projesi kapsamında İzmir'den getirdikleri 42 bin meyve fidanının dağıtımına da başladıklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 31.03.2016 19:52
Anahtar Kelimeler:
EğitimMuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.