02 Haziran 2015 Salı 15:34
Muş'ta DAKA bilgilendirme toplantısı yapıldı

MUŞ- Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Muş'ta, Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, 12'inci Mali Destek Programına çıktıklarını söyledi.

Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı adı altında 2009'dan bu yana 12 farklı Mali Destek Programına çıktıklarını anımsatan Demirci, şöyle konuştu:

"Bu yıl vereceğimiz destekle bugüne kadar 115 milyon liralık hibeyi paydaşlarımıza proje desteği olarak verdik. Bu Mali Destek Programımız bir diğer programlarımızdan biraz farklı iş görebilmek üzerine kurulu bir program. 50 bin liralık projenin bütçesinin yarısını biz, diğer yarısını da siz veriyorsunuz. 150 bin liralık projeyle bize gelirseniz, projenizin başarılı olması halinde 75 bin lirasını hibe olarak alabileceksiniz."

Her Mali Destek Programı'nda kadınlara özel ayrıcalıklı başvuru prosedürü uyguladıklarını dile getiren Demirci, girişimci kadınlara 5 puan daha fazla ve önce başlama fırsatı verdiklerini kaydetti.

Demirci, "Bunu bu sene biraz daha geliştirdik. Kadın başvuru sahipleri 10 puan daha fazla elde edebilecek. Aynı zamanda engellileri de işin içine kattık. Engellilerde bu projeler üzerinden işini kurmak isterse, onlara da 10 puan söz konusu olacak. Ayrıca hem engelli hem kadınsa bu da 15 puan diğerlerinden daha avantajlı olarak proje sunabilecek" dedi.

Muş'ta DAKA bilgilendirme toplantısı yapıldı

Muş'ta DAKA bilgilendirme toplantısı yapıldı

Son Güncelleme: 02.06.2015 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.