04 Nisan 2015 Cumartesi 18:56
Muş'ta doğalgaz çalışmaları

MUŞ  - Bitlis, Bingöl ve Muş illerine hizmet verecek olan Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz), Muş'ta inceleme ve araştırma çalışmalarını başladı.

Doğu Gaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey, firma yetkilileriyle Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret ederek, protokol imzalanması için çalışma başlattı.

Bölgede yapılan incelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Asya, kazı çalışmalarının nisan ayının son haftasında başlayacağını belirtti.

Asya, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Muş'ta yaptığı bir mitingde doğalgazın kente geleceğinin sözünü vermişti. Bugün doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz. Firmamız bölge müdürlüğünü de Muş'a kurup, bu 3 ile Muş'tan hizmet verecek. Çalışmalar nisan ayı sonunda başlayacak. Bizler de belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz" diye konuştu.

Doğu Gaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey ise Türkiye'de 70 il ve 50'ye yakın büyük ilçede doğalgaz bulunduğunu anımsattı.

Atabey, şöyle konuştu:

"Çok yakında bizim lisans kapsamında olan Muş, Bingöl ve Bitlis illeri ile Tatvan ve Güroymak ilçelerinde de doğalgaz kullanılıyor olacak. Fiili çalışmamız nisan ayı sonu itibari ile başlayacak. Aslında uzun zamandan beri organizasyon çalışmalarımızı yaptık. Taşeron seçimlerimiz tamamlandı. Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli iş yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde, yüzde 10 ortaklığı söz konusudur. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında şehre ciddi katkı sağlanacak."

Yönetmelik gereği çalışma süresinin azami 5 yıl olduğunu dile getiren Atabey, bu sürede imar alanlarının içeriğini bitirmeye çalışacaklarını, imar problemi olan yerlere ise girmeyeceklerini hatırlattı.

Son Güncelleme: 04.04.2015 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.