15 Şubat 2016 Pazartesi 16:23
Muş'ta Donan Akarsularda Balık Avı

 Muş'un Varto ilçesinde etkili olan soğuk hava nedeniyle donan akarsularda vatandaşların balık avlaması ilginç görüntü oluşturdu.

Varto'daki bazı vatandaşlar, soğuk havadan dolayı yüzeyi buzla kaplanan Varto Çayı'nda tehlikeye aldırış etmeden balık avlıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derecede olduğu ilçede, vatandaşlar akarsuyun yüzeyini kaplayan buz tabakasında kazmalarla açtıkları delilerden ağlarla balık avlamanın keyfini yaşıyor.

Balık avlayan vatandaşlardan Baki Yıldırım, kışın balık avlamanın zevkli olduğunu belirterek, bu mevsimde buzla kaplı akarsularda daha çok balık avladıklarını söyledi.

Yıldırım, "Balık avı oldukça zevkli. Av yasağı olmadığı müddetçe akarsularda avlıyoruz. Kışın soğuk hava nedeniyle akarsuyun yüzeyi buz tutuyor. Bu işimizi zorlaştırıyor. Ama daha fazla balık yakalayabiliyoruz. Bu çok tehlikeli. Ancak balık avlamak için bütün tehlikeleri göze alıyoruz" dedi.

Abdullah Alkan ise boş zamanlarını balık avlayarak geçirdiklerini belirterek, avladıkları balıkları satmadıklarını bildirdi.

Alkan, "Muş'ta kış mevsimi çok soğuk olduğundan akarsular donuyor. Bizde buzları kırarak avlanmaya çalışıyoruz. Kışın avlanan balık daha lezzetli oluyor. Tehlikeli olmasına rağmen buzun üzerinde balık avlamak çok zevkli" diye konuştu.

Muş'ta Donan Akarsularda Balık Avı

Muş'ta Donan Akarsularda Balık Avı

Muş'ta Donan Akarsularda Balık Avı

Muş'ta Donan Akarsularda Balık Avı

Son Güncelleme: 15.02.2016 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.